Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Ψηφιακή πρεμιέρα στα δημοτικά

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTTKvNm9i930JmTW4Bps2vuxsIkRPQdAga3WJSrEndFPWNUVWA&t=1&usg=__dIcxovnTwrClcRo9-kSIV9G-ocU=
   Νέο πρόγραμμα εξοικείωσης των μαθητών του δημοτικού με την τεχνολογία, ξεκινά από το Σεπτέμβριο, καθώς το υπουργείο Παιδείας θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο "Ψηφιακό σχολείο".


    Ετσι, τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν δέκα φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (laptops), ένα ερμάριο για την αποθήκευσή τους και εγκατάσταση τοπικού δικτύου σε αίθουσες διδασκαλίας τους.

    Με τον τρόπο αυτό, όλοι οι μαθητές θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με ψηφιοποιημένες πληροφορίες και να εξοικειώνονται με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

    Μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του δικτύου θα διασφαλίζεται η αποτελεσματική σύνδεση στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), προκειμένου ο εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να έχει πρόσβαση στο κατάλληλο εκπαιδευτικό ψηφιακό υλικό, κατά τη διδακτική διαδικασία.

    O εξοπλισμός των ολοήμερων σχολείων, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας, θα γίνει στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης πράξης «Πρόγραμμα πιλοτικής εισαγωγής ηλεκτρονικών υπολογιστών και συναφούς εξοπλισμού σε δημοτικά σχολεία για μία ψηφιακά υποστηριζόμενη διδασκαλία». Οι σχολικές επιτροπές των δημοτικών σχολείων έχουν προθεσμία έως τις 20 Σεπτεμβρίου για να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα.

ΑΠΕ