Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

«Εδεσε» με στοιχεία 1.170 υποθέσεις ατιμωρησίας

«Εδεσε» με στοιχεία 1.170 υποθέσεις ατιμωρησίας

Αμεση διερεύνηση των καταγγελιών ζήτησε ο εισαγγελέας του ΑΠ

Πάνω από 1.170 υποθέσεις με στοιχεία και... ονοματεπώνυμα παρέδωσε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρος Ρακιντζής, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιω. Τέντε, προκειμένου να στηρίξει μ' αυτό τον τρόπο τις καταγγελίες του περί μη δικαστικής διερεύνησης υποθέσεων με "πρωταγωνιστές" επωνύμους και δημόσιους λειτουργούς.


Υπενθυμίζεται ότι -μετά τις βαρύτατες αιχμές του κ. Ρακιντζή κατά της δικαιοσύνης- ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει (στις 4 Αυγούστου) να του αποστείλει τους σχετικούς φακέλους με τις καταγγελλόμενες "ύποπτες" υποθέσεις, ώστε να μη μείνουν "σκιές" για τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που τις διερεύνησαν.
Παράλληλα, ο κ. Τέντες είχε εκφράσει τη δυσφορία του προς τον κ. Ρακιντζή, επισημαίνοντας ότι άλλες δύο φορές στο παρελθόν τού είχε ζητήσει να προσκομίσει τα στοιχεία, αλλά δεν το έκανε.
Χρειάστηκε να μεσολαβήσουν λίγες ημέρες, προκειμένου ο γενικός επιθεωρητής να συγκεντρώσει και να παραδώσει χθες στον κ. Τέντε όλο το υλικό που είχε συγκεντρώσει.
Ο κ. Ρακιντζής μαζί με αυτό είχε εγχειρίσει και μία "λακωνική" επιστολή-απάντηση σχετικά με τις έμμεσες αιτιάσεις του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου περί αοριστίας των καταγγελιών του.
Εξάλλου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήδη διαβίβασε τα στοιχεία στις Εισαγγελίες της χώρας, προκειμένου να υπάρξει άμεση διερεύνηση.
Το υλικό που προσκομίστηκε από την πλευρά του Λ. Ρακιντζή -σύμφωνα με πληροφορίες- είναι πολύ πιο "πλούσιο" από τις αρχικές καταγγελίες του, καθώς περιλαμβάνει:
Τις 427 υποθέσεις που ερεύνησε και οι οποίες συνοδεύονται από εκθέσεις και πορίσματα ελέγχου. Γι' αυτές ζητείται η ενδεχόμενη ποινική εμπλοκή δημόσιων λειτουργών (κατά το διάστημα 2004 έως 2010).
Επίσης στην κατάσταση με τις 427 υποθέσεις που παρέδωσε ο κ. Ρακιντζής έχουν συμπεριληφθεί πρόσθετα στοιχεία, όπως συγκεκριμένες ημερομηνίες κοινοποίησης διαβιβαστικών προς τις Εισαγγελίες κ.λπ.

ΓΚΕΛΥ ΑΛΜΑΛΙΩΤΟΥ - ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ