Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Πεταμένα χρήματα τα δίδακτρα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου





college_face

Το να ξοδεύει κάποιος μέχρι και 250.000 δολάρια για να αποκτήσει ένα πτυχίο από κάποιο από τα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως το Harvard και το Yale, είναι πεταμένα χρήματα, σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο. 

Το βιβλίο με τίτλο «Ανώτατη Εκπαίδευση; Πως τα Κολλέγια Σπαταλούν τα Χρήματά μας και Απογοητεύουν τα Παιδιά μας- Και τι Μπορούμε να Κάνουμε Γι αυτό», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 3 Αυγούστου, καλεί τους γονείς και τους μαθητές να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε πανεπιστήμια που ρίχνουν το βάρος τους στη διδασκαλία παρά στα αθλήματα και που ενθαρρύνουν το διδακτικό προσωπικό να έρχεται σε επαφή με τους φοιτητές παρά να ασχολείται με την έρευνα, τις επιτροπές του πανεπιστημίου και να παίρνει έκτακτες άδειες.

«Οι πτυχιακοί φοιτητές παραμελούνται», τονίζουν οι συγγραφείς του, Αντριου Χάκερ και Κλόντια Ντρέιφους, σε συνέντευξή τους στο Ρόιτερς.
Οι συγγραφείς είναι επικριτικοί απέναντι σε πολλά αμερικανικά πανεπιστήμια και επισημαίνουν ότι τα δίδακτρα για την απόκτηση πτυχίου με τετραετή φοίτηση έχουν διπλασιαστεί συγκριτικά με μία γενιά πίσω.

AΠΕ