Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Παραπομπή στο πειθαρχικό


   Σε πειθαρχική διαδικασία, με το ερώτημα της αργίας, παραπέμπεται, με εντολή της υπουργού Υγείας, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, ο γιατρός που φέρεται να χειρούργησε στο μάτι ασθενή στο «Ιασώ» Σερρών, ενώ η εισαγγελέας Σερρών, Ιωάννα Κατσή, η οποία έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση από το περασμένο Σάββατο, αναμένει το πόρισμα του κλιμακίου των ελεγκτών του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες.

    Εξάλλου, σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών των ασθενών, που διακομίστηκαν με βαριά ενδοφθαλμίτιδα λοίμωξη, σε πανεπιστημιακές κλινικές της Θεσσαλονίκης, έπειτα από χειρουργική επέμβαση στη συγκεκριμένη ιδιωτική κλινική των Σερρών, το μόνο που διακρίνουν οι ασθενείς είναι ίχνη φωτός, από το ένα τους μάτι.

    Όπως δηλώνουν οι συγγενείς, παρ' όλο που οι πάσχοντες υπεβλήθησαν σε νέα οφθαλμολογική επέμεβαση στην πανεπιστημιακή κλινική του ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, η μόλυνση που υπέστησαν ήταν τόσο σοβαρή, ώστε να τους στερεί, έως στιγμής, την όρασή τους.

    Ήδη, ένας από τους συνολικά 13 ασθενείς έχει υποβληθεί σε επέμβαση εξόρυξης οφθαλμού και άλλοι τρεις κινδυνεύουν να χάσουν εξ' ολοκλήρου το ένα τους μάτι.

    Και οι 13 ασθενείς βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων, ενώ σε ισχύ παραμένει η αναστολή λειτουργίας του χειρουργικού τμήματος της γενικής ιδιωτικής κλινικής «Ιασώ» Σερρών, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Ελέγχου Ιδιωτικών Κλινικών και του ΣΕΥΥΠ Μακεδονίας- Θράκης.

ΑΠΕ