Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Πήραν την υπόθεση στα χέρια τους οι κάτοικοι για τις καμουφλαρισμένες κεραίες



altΛαϊκή συνέλευση πραγματοποίησαν χθες οι κάτοικοι της περιοχής Ζαβιτσιάνου διαμαρτυρόμενοι για την λειτουργία καμουφλαρισμένων κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Σήμερα επισκέφτηκαν την Εισαγγελέα κ. Νταϊρούση ζητώντας την συνδρομή της.




Στην Εισαγγελέα Κέρκυρας κ. Νταϊρούση κατέφυγαν σήμερα κάτοικοι και σύλλογοι της Κέρκυρας που αντιδρούν στη λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε πολυκατοικία της οδού Ζαβιτσιάνου (κοντά στα Δικαστήρια). Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας λειτουργούσαν έχοντας καμουφλαριστεί ως καμινάδες και μέχρι πρότινος κανείς (ή μάλλον ελάχιστοι) γνώριζαν την ύπαρξή τους.
 altΤυχαία την ύπαρξή τους ανακάλυψε ο Δ. Φαναριώτης, μέλος των Οικολόγων Πράσινων και ενημέρωσε τους περίοικους σχετικά.

Μετά την πρώτη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε προ μιας εβδομάδας χθες οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν για ακόμη μια φορά έξω από την πολυκατοικία που φιλοξενεί τις κεραίες. Την συμπαράστασή τους εκδήλωσαν με την παρουσία τους και ο δήμαρχος Κερκυραίων Σωτ. Μικάλεφ και ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουρής.


 altΜάλιστα κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πήγαν στο χώρο της σοφίτας που φιλοξενεί τις κεραίες και μηχανήματα προκειμένου να δουν το μέγεθος της εγκατάστασης. Προκειμένου να δουν αν είναι νόμιμη η εγκατάσταση αντιπροσωπεία κατοίκων μετέβη σήμερα το πρωί στην Εισαγγελέα Κέρκυρας κ. Νταϊρούση ζητώντας τη βοήθειά της για την απομάκρυνση των κεραιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι θέμα ημερών η απομάκρυνση των κεραιών από την περιοχή καθώς σύμφωνα με την νομοθεσία τέτοιου είδους εγκαταστάσεις πρέπει να απέχουν 300 μ. από σχολεία.
 
http://www.corfupress.com