Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Εκτεθειμένες οι Δημοτικές Αρχές Κορισσίων και Λευκιμμαίων

alt

Χωρίς νερό θα μείνουν τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη, οι κάτοικοι της Λευκίμμης και των Κορισσίων, αφού η ΔΕΗ έκοψε πάλι το ρεύμα στα αντλιοστάσια του Συνδέσμου Ύδρευσης Νότιας Κέρκυρας λόγω των χρωστούμενων...
Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα, αυτή τη φορά προειδοποιητικά και θα το συνδέσει και πάλι την Πέμπτη χωρίς ωστόσο ουδείς στην επιχείρηση να διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται, ακόμα και πριν τις γιορτές, να το ξανακόψει αν δεν πάρει τουλάχιστον ένα ποσό 200.000 ευρώ έναντι των οφειλών.
Μάλιστα, η απόφαση για τη διακοπή δεν ελήφθη από τις υπηρεσίες της Κέρκυρας αλλά από τα κεντρικά της ΔΕΗ, προφανώς προκειμένου να εξασφαλίσει αποπληρωμή ενός ποσού πριν την αλλαγή στο καθεστώς της Αυτοδιοίκησης που θα επιφέρει καθυστερήσεις στις υποχρεώσεις των δημοτικών επιχειρήσεων μέχρι να δημιουργήσει τους απαραίτητους οργανισμούς και μηχανισμούς η νέα δημοτική αρχή του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας.

Οφείλουν οι ΔΕΥΑ στο Σύνδεσμο, οφείλουν οι κάτοικοι στις ΔΕΥΑ...


Τα χρέη του Συνδέσμου στην εταιρία ηλεκτρισμού, ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ. Παράλληλα, οι οφειλές σε μισθοδοσία ανέρχονται στο ποσό των 100.000 ευρώ. Η Λευκίμμη είναι πρωταθλήτρια στις οφειλές προς το Σύνδεσμο, μεταξύ των δύο συνεταίρων του: χρωστά 385.000 ευρώ με το Δήμο Κορισσίων να οφείλει 72.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, 150.000 ευρώ είναι το φέσι των κατοίκων του Δήμου Κορισσίων στην επιχείρηση ύδρευσης του Δήμου, ενώ άλλες 350.000 ευρώ χρωστούν οι κάτοικοι της Λευκίμμης στην οικία ΔΕΥΑ. Αποτέλεσμα, μία αλυσίδα που καταλήγει όμως να πλήττει τους τυπικούς καταναλωτές ύδρευσης των δύο περιοχών, οι οποίοι διαμαρτύρονται αφού λίγο πριν τις γιορτές βλέπουν τις βρύσες τους να στερεύουν για μέρες, χωρίς να μπορούν πλέον να ικανοποιήσουν ούτε τις στοιχειώδεις οικιακές και επαγγελματικές τους ανάγκες για καθαριότητα...
Μοναδική πηγή εσόδων στο Σύνδεσμο Ύδρευσης αποτελούν οι εισφορές των δύο δήμων, οι οποίοι βρίσκονται σε μία χρόνια διαμάχη για το ποιος είναι ο πιο (ή, ο λιγότερο) τυπικός και το ποιος ευθύνεται για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο σύνδεσμος.
Η κατανάλωση ανέρχεται σε 1,5 εκ. κυβικά νερού το χρόνο για τις δύο περιοχές και τα έξοδα του Συνδέσμου Ύδρευσης αποτελούν μόνο αυτά που χρειάζονται για τα μηχανήματα, την ηλεκτροδότηση, τη συντήρηση και την πληρωμή του προσωπικού.

Αλληλοκατηγορίες


Πάντως, την ώρα που η ηγεσία του Δήμου Λευκιμμαίων κατηγορεί το Δήμο Κορισσίων ότι δεν έχει φανεί εντάξει στις υποχρεώσεις του και στα συμφωνηθέντα, η πλευρά των Κορισσίων υποστηρίζει ότι υπάρχει άτυπη συμφωνία για κάλυψη της μισθοδοσίας από το Δήμο Κορισσίων και της ΔΕΗ από το Δήμο Λευκιμμαίων. Μάλιστα, δάνειο που έλαβε ο νοτιότερος δήμος της Κέρκυρας για το σκοπό αυτό το καλοκαίρι είτε δεν έφτασε είτε δεν χρησιμοποιήθηκε ολόκληρο όπως έπρεπε για να καλύψει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις προς το Σύνδεσμο Ύδρευσης. 

corfupress