Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Κλείνει ο δρόμος των φαναριών του αεροδρομίου από τις αρχές του Ιανουαρίου

alt
Κλείνει ο δρόμος μπροστά από το αεροδρόμιο από τις αρχές του χρόνου σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και αν δεν (που δεν θα) έχει ολοκληρωθεί η παράκαμψη των φαναριών του αερολιμένα μέχρι τότε. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την απόφαση έλαβαν από κοινού τόσο η νέα δημοτική αρχή όσο και η νέα περιφερειακή αρχή, προκειμένου να μην υλοποιηθούν απειλές από πλευράς της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για υποβάθμιση της πίστας προσγείωσης με μείωση του ωφέλιμου μήκους κατά 400 μέτρα στην επαφή της με την εθνική Λευκίμμης, για λόγους ασφαλείας.
Το έργο της παράκαμψης των φαναριών του αεροδρομίου έχει καταντήσει «γεφύρι της Άρτας», με αποτέλεσμα να είναι άγνωστο αν μπορεί καν να ολοκληρωθεί ακόμα και μέσα στο 2011, έτσι, πρόθεση των νέων τοπικών αρχών είναι να απαγορεύσει την κυκλοφορία από το ύψος του ΚΤΕΟ μέχρι τον κόμβο λίγο πριν το βενζινάδικο και τα αυτοκίνητα που κατευθύνονται προς την πόλη από την επαρχιακή οδό, να χρησιμοποιούν τη διαδρομή από τον κόμβο στα Τρία Γεφύρια προς το LIDL, από εκεί δεξιά προς τη διασταύρωση με την Εθν. Λευκίμμης στο βουλκανιζατέρ και συνέχεια προς τη Βίλα Ρόσα.
Αντίστοιχα, για την έξοδο από την πόλη – Γαρίτσα, θα γίνεται στροφή στα φανάρια του αεροδρομίου προς Βίλα Ρόσα, τα ΙΧ θα κατευθύνονται αριστερά πριν το βουλκανιζατέρ προς το LIDL και από εκεί, πάλι στα Τρία Γεφύρια για την Εθνική Λευκίμμης.
Με τον τρόπο αυτό, θα αποφευχθεί η μείωση της πίστας προσγείωσης, ωστόσο, τεχνικοί υποστηρίζουν ότι θα χρειαστούν παρεμβάσεις κυρίως στους κόμβους και, ίσως, φωτεινοί σηματοδότες για να μην δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Οι τελικές αποφάσεις, πάντως, θα πρέπει να έχουν ληφθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου ενώ ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν γίνει επαφές με την ηγεσία της ΥΠΑ στην Αθήνα όπου έχουν παρασχεθεί διαβεβαιώσεις πως θα γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις στην κυκλοφορία ακόμα και αν δεν τελειώσει η παράκαμψη, οπωσδήποτε πριν αρχίσει η σαιζόν των τσάρτερ.

corfupress