Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Αναζητούνται γιάφκες και ύποπτοι

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και έλαβαν από τον 31ο ανακριτή, που ανέλαβε την υπόθεση, οι έξι συλληφθέντες εναντίον των οποίων ασκήθηκαν το βράδυ της Κυριακής από τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών ποινικές διώξεις για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών. Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι συλληφθέντες είπαν στους εισαγγελείς ότι δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας και ότι δεν έχουν τηρηθεί τα δικαιώματά τους Σε βάρος των Μητρούσια και Καραγιαννίδη εκκρεμούσαν ήδη εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς», ενώ ο Χρήστος Πολίτης είχε εξεταστεί προ ημερών για εμπρηστική επίθεση τον Μάιο του 2008, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η οργάνωση «Κομμάντο Χρήστος Τσουτσουβής", και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους και οι έξι θα ζητήσουν και νέα προθεσμία, προκειμένου να ενημερωθούν για τη δικογραφία. Πρόκειται για τους: Γεώργιο Καραγιαννίδη, 30 ετών, Χρήστο Πολίτη, 31 ετών, Στέλλα Αντωνίου, 26 ετών, Δημήτρη Μιχαήλ, 26 ετών, Κωνσταντίνο Σακκά 26 ετών και Αλέξανδρο Μητρούσια, 21 ετών.
Την ίδια ώρα προς όλες τις κατευθύνσεις συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής μετά τον εντοπισμό μιας σειράς από γιάφκες με σημαντικά ευρήματα. Η Αστυνομία εκτιμά, πως οι έξι νεαροί, που συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων, ετοίμαζαν δολοφονικό χτύπημα, ίσως και σήμερα Δευτέρα με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, πριν από δύο χρόνια.
Τα όπλα που βρέθηκαν πάντως στις γιάφκες της Νέας Σμύρνης, της Καλλιθέας και του Πειραιά δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες, ενώ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης των όπλων που βρέθηκαν στη γιάφκα του Αγρινίου.
Σε συνέντευξή του, σήμερα, στην εφημερίδα τα ΝΕΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής τονίζει ότι συνελήφθησαν πρωταγωνιστές του κυκλώματος της τρομοκρατίας, ενώ εμμέσως επιβεβαιώνει ότι σχεδιαζόταν νέο τρομοκρατικό χτύπημα.
Σε σχέση με τη σημερινή επέτειο για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου λέει ότι όταν η βία υιοθετείται ως αγωνιστική πρακτική οδηγεί σε σκλήρυνση της καταστολής.

Επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, χαρακτήρισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, τον εντοπισμό του βαρύ οπλισμού σε τέσσερις γιάφκες και τις συλλήψεις που ακολούθησαν.

Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη«Στη Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύουμε ότι η κοινωνική και πολιτική απομόνωση, αλλά και η οριστική εξάρθρωση της τρομοκρατίας με την παραπομπή όλων των εμπλεκομένων στη δικαιοσύνη καθώς και η τήρηση του νόμου, πρέπει να αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της Ελληνικής πολιτείας και αυτονόητο πεδίο συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων». δήλωσε μεταξύ άλλων:
Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ