Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Εκδηλώσεις και πορείες για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο


   Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και χωρίς να λείψουν οι εντάσεις και τα επεισόδια, πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις μνήμης και πορείες, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

    Το απόγευμα, νεαροί από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, που βρίσκονταν στα προπύλαια, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Σίνα, έκαψαν στάση λεωφορείου και έφτιαξαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, τους οποίους πυρπόλησαν, μεταφέροντας έναν από τους κάδους, φλεγόμενο, στη μέση της οδού Πανεπιστημίου.

    Ταυτόχρονα, πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς και σε διμοιρία που βρισκόταν κατά μήκος του δρόμου με κατεύθυνση την Ομόνοια. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και δακρυγόνα. Επίσης, οι αντιεξουσιαστές κατέστρεψαν έναν τηλεφωνικό θάλαμο.

    Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της πορείας στο κέντρο της πρωτεύουσας.

    Ομάδα νεαρών στο ύψος της Σταδίου πέταξε νεράντζια και πέτρες εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ, χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια.

    Ωστόσο, μια ομάδα περίπου 100 ατόμων που φορούσαν κουκούλες και προηγούνταν της πορείας πετούσαν κατά μήκος της Σταδίου πέτρες εναντίον καταστημάτων και επιχειρήσεων με αποτέλεσμα να προξενήσουν ζημιές κυρίως σε τζαμαρίες.

    Νωρίτερα, ομάδα μαθητών πέταξε πέτρες και νεράντζια εναντίον του Α΄Αστυνομικού Τμήματος Περιστερίου, χωρίς ωστόσο να προκληθούν ιδιαίτερες ζημιές.

    Το κέντρο της Αθήνας περιφρουρείται και ουσιαστικά παραμένει κλειστό για την στάση και στάθμευση οχημάτων.

    Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί, σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

    Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου και κατευθύνθηκε στη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης, ενώ στη συνέχεια κατέληξε στην Καμάρα, από όπου το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί δεύτερη πορεία με τη συμμετοχή φοιτητών.

    Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν σε μαθητική πορεία στα Χανιά.

ΑΠΕ