Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ιρλανδία: Περικοπές €15 δισ. στα επόμενα τέσσερα χρόνια


 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGJdqzGRrxAdtgAlCPXZylzWiTUV9vqjHAaf_j7uuj6vqIszExr3RZEn2N1IxCCh1mRRzzQcec0XQyfqzEVAGuFX3YqH4ZhKfPhVv7q_Z7-lnQ7hl-VWRA1gDBioDQWM7aj7aJ8DomTjqi/s1600/IRISH_March.jpg
Η κυβέρνηση της Ιρλανδία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα χρειαστούν περικοπές 15 δισ. ευρώ κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ποσό διπλάσιο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, προκειμένου να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ έως το 2014 όπως έχει ήδη συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

"Ο βασικός λόγος για τη σημαντική αύξηση από το ποσό που ανακοινώθηκε στον προϋπολογισμό του 2010 είναι οι χαμηλότερες προοπτικές ανάπτυξης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και τα υψηλότερο κόστος των τόκων του χρέους", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι το μέγεθος της προσαρμογής για το 2011 και ο προγραμματισμός για τα υπόλοιπα χρόνια θα ανακοινωθούν στο σχέδιο προϋπολογισμού τεσσάρων ετών που θα δοθεί στη δημοσιότητα στις αρχές Νοεμβρίου.

Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr