Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

BP: Σήμερα Τρίτη 3/8 ξεκινά να σφραγίσει με τσιμέντο το πηγάδι άντλησης





BP_MEXICO

Από τον πετρελαϊκό όμιλο BP ανακοινώθηκε σήμερα ότι θα ξεκινήσει αύριο Τρίτη η επιχείρηση σφραγίσματος, με τσιμέντο, του πηγαδιού (φρέατος) άντλησης πετρελαίου, στο οποίο τον Απρίλιο έγινε δυστύχημα και προκλήθηκε πρωτοφανής πετρελαιοκηλίδα.
Αναφέρθηκε, ταυτοχρόνως, ότι από σήμερα γίνονται δοκιμές γι αυτήν την επιχείρηση και θα εκτιμηθούν τ' αποτελέσματά τους, ενώ θα διαπιστωθούν και κάποιες αναγκαίες προσαρμογές, όπως τονίστηκε από τον αντιπρόεδρο του ομίλου κύριο Κεντ Ουέλς. Ας σημειωθεί ότι ο αντιπρόεδρος Ουέλς δεν απέκλεισε η επιχείρηση, που θα ξεκινήσει αύριο Τρίτη να συνεχιστεί κι όλη την Τετάρτη.
Διέρρευσε ότι θα ριχτούν υγρά και στερεά υλικά και κατόπιν άφθονη ποσότητα τσιμέντου, με σκοπό το πηγάδι, από το οποίο προκλήθηκε τον μήνα Απρίλιο το οικολογικό δυστύχημα, να σφραγιστεί αποτελεσματικά.
Όλα ξεκίνησαν όταν βυθίστηκε η πλωτή εξέδρα, όπου αντλείτο το πετρέλαιο αυτού του πηγαδιού, η Deepwater Horizon, στα τέλη Απριλίου, προκλήθηκε η μεγαλύτερη θαλάσσια πετρελαιοκηλίδα στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

 AΠΕ