Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Την αποχώρηση από το Ιράκ θα επιβεβαιώσει ο Ομπάμα



obama_b93

Τα αμερικανικά στρατεύματα θα έχουν αποχωρήσει από το Ιράκ μέχρι το τέλος του μήνα "όπως είχαμε υποσχεθεί, σύμφωνα με τις προβλέψεις" αναμένεται να δηλώσει  ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με τα αποσπάσματα ομιλίας που θα εκφωνήσει μέσα στην ημέρα. Περίπου 65.000 στρατιώτες θα παραμείνουν μέχρι το τέλος του 2011, για την καθοδήγηση των ιρακινών δυνάμεων και την προστασία των αμερικανικών συμφερόντων.

"Νέα στρατηγική-Ολοκληρωτική μεταβίβαση"

"Όταν ήμουν υποψήφιος για την προεδρία είχα υποσχεθεί να δώσω τέλος στον πόλεμο στο Ιράκ με υπεύθυνο τρόπο. Λίγο αφότου ανέλαβα τα καθήκοντά μου, ανακοίνωσα τη νέα στρατηγική μας για το Ιράκ και μία ολοκληρωτική μεταβίβαση (της ασφάλειας της χώρας) στους Ιρακινούς" αναμένεται να δηλώσει ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των ανάπηρων πρώην στρατιωτικών στην Ατλάντα.

"Και ήμουν ξεκάθαρος ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου του 2010 η στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράκ θα ολοκληρωθεί. Και αυτό ακριβώς θα κάνουμε, όπως υποσχεθήκαμε, σύμφωνα με τις προβλέψεις" θα υπογραμμίσει ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της ομιλίας του που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ