Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Παραινέσεις Al-Zawahiri στους Τούρκους

Ο Ayman Al-Zawahiri, δεύτερος στην ιεραρχία της Αl Qaeda, προέτρεψε τους Τούρκους να αναγκάσουν την κυβέρνησή τους να σταματήσει να συνεργάζεται με το Ισραήλ, σε μήνυμά του που ανέβηκε σε ισλαμιστικούς ιστότοπους. Το ηχητικό μήνυμα με τίτλο “Ένα μήνυμα για τον τουρκικό, μουσουλμανικό λαό” μεταδόθηκε από την As-Sahab, την εταιρεία παραγωγής που συνεργάζεται με το ισλαμιστικό τρομοκρατικό δίκτυο.

Στην ίδια δήλωση ο Αl-Zawahiri καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση το Μάιο κατά του διεθνούς στολίσκου που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα, στην οποία σκοτώθηκαν εννέα Τούρκοι. “Η αλλαγή δεν θα έρθει στέλνοντας βοήθεια, ή παίρνοντας μέρος σε διαδηλώσεις εδώ κι εκεί”, προσθέτει το 20λεπτο μήνυμα. “Η αλλαγή θα έρθει αν οι Τούρκοι απαιτήσουν από την κυβέρνησή τους να σταματήσει να συνεργάζεται με το Ισραήλ και να το αναγνωρίζει”, προσθέτει.
Ο Al-Zawahiri ζητά να σταματήσει η αποστολή πλοίων με βοήθεια προς τη Γάζα τα οποία, όπως λέει, είναι σαν “τα πρόβατα στη θάλασσα των λύκων”. Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και “οι κυβερνήσεις των μουσουλμάνων προδοτών” μοιράζονται την ευθύνη για τον αποκλεισμό της Γάζας, επισημαίνει.
Ο υπαρχηγός της Al Qaeda καταδικάζει επίσης στο μήνυμά του τις στρατιωτικές και εμπορικές σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ, καθώς και την εμπλοκή της στον πόλεμο στο Αφγανιστάν μέσω της συμμετοχής της στο ΝΑΤΟ.  “Η κυβέρνησή σας και ο στρατός σας έχουν γίνει εργαλεία στα χέρια της παγκόσμιας σταυροφορίας και της εκστρατείας της κατά του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων”, επεσήμανε, χαρακτηρίζοντας τις ΗΠΑ “αρχηγό της παγκόσμιας σταυροφορίας”.

strategyreport.gr