Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Έρευνα της MRB για τους υποψηφίους της ΝΔ στην Κέρκυρα

nd222
ΚΕΡΚΥΡΑ. Αποκαλυπτική η έρευνα κοινής γνώμης που διενήργησε για λογαριασμό της Ν.Δ. στο νομό Κερκύρας, η MRB, οδηγεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αποφάσεις συντομότερα από το ΠΑΣΟΚ. Τα ευρήματα υπήρξαν τέτοια που έφεραν τα βήματα των στελεχών της Ρηγίλλης έξω από την πόρτα του νομάρχη Στ. Πουλημένου, ο οποίος όμως αρνήθηκε ευγενικά μεν κατηγορηματικά δε, την πρόταση να ηγηθεί ψηφοδελτίου στο Δήμο Κερκύρας.
Στάση που είχε επιλέξει και είχε κάνει άλλωστε γνωστή στους συνεργάτες του από τουλάχιστον μηνός. Ανάλογη τύχη είχε και η πρόταση της Ρηγίλλης για το πόστο του αντιπεριφερειάρχη αφού οι πληροφορίες λένε πως η ΝΔ έχει αποφασίσει να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Σπ. Σπύρου για το αξίωμα του πρώτου αιρετού περιφερειάρχη Ιονίων νήσων.

Η εξέλιξη αυτή των πραγμάτων, για όσους γνωρίζουν τον νομάρχη, προφανώς υποδηλώνει ότι και το σενάριο να είναι υποψήφιος ο Πουλημένος σε ένα υπερκομματικό ψηφοδέλτιο Φόρτε για την Περιφέρεια απομακρύνεται αφού όλα δείχνουν ότι έχει αποφασίσει να μην διεκδικήσει κάποιον από τους κορυφαίους ρόλους σε αυτές τις εξελίξεις.
 
Οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις για τους χρησμούς και τα χρίσματα της Ρηγίλλης οδηγούν ολοένα και περισσότερο στην υποστήριξη του Γ. Τρεπεκλή και επισήμως αν και ο ίδιος δεν θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο. Όπως επανειλημμένα έχει διατυπώσει στους επιτελείς του εκείνο που θέλει είναι να μην δοθεί στήριξη αλλού ώστε να μην συναντήσει προβλήματα στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, που άλλωστε θα πρέπει να αριθμεί παραπάνω από 520 υποψηφίους για όλα τα πόστα!

Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων, παραμένει άγνωστο τι σκοπεύουν να πράξουν οι δυο αντινομάρχες Υδραίου και Λέσσης, που άρχισαν να κινούνται εκδηλώνοντας ενδιαφέρον να εκπροσωπήσουν αυτοί την παράταξη στις εκλογές στον καλλικράτειο Δήμο. Χρόνος υπάρχει άλλωστε το ΠΑΣΟΚ έχει αναστείλει κάθε κομματική διεργασία επ' αυτών ενώ περιφερειάρχες θα ανακοινώσει την 3η του Σεπτέμβρη, μέχρι τότε οι... μπαξέδες είναι σε κοινή χρήση...

enimerosi.com