Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Νέα επίθεση του PKK σε τουρκικό φυλάκιο η δεύτερη σε δύο ημέρες






Νέα επίθεση σε φυλάκιο της Στρατοχωροφυλακής εξαπέλυσαν μαχητές του PKK στην πόλη Palu, στην επαρχία Elazığ στην κεντρική ανατολική Τουρκία 200 χλμ από τα σύνορα από την Συρία. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο θάνατος ενός στρατιώτη (Selçuk Gökdağ) και ένας ακόμα τραυματίστηκε (Abdurrahman Kayalar). 

Δεν αναφέρθηκαν απώλειες από την πλευρά των μαχητών του PKΚ. Με τη σημερινή επίθεση οι νεκροί Τούρκοι στρατιωτικοί από τις επιθέσεις του PKΚ έφτασαν τους 67 και οι τραυματίες τους 109.
Ήδη στην γειτονική χώρα τίθεται σοβαρά το ερώτημα για την κατάσταση στο στράτευμα με αναλυτές να αναρωτιούνται πως θα μπορέσει ο Στρατός να προστατεύει τη χώρα όταν μέσα σε μερικούς μήνες τουλάχιστον 4 φυλάκια έχουν δεχτεί επίθεση από τους μαχητές του PKK, μίας στρατιωτικής δύναμης που η τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία διαβεβαίωναν εδώ και πολλούς μήνες ότι έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά.
Τελικά όπως αποδεικνύεται η οργάνωση έχει διατηρήσει τις δυνάμεις της και μπορεί να εκτελέσει σύνθετες και παράτολμες επιθέσεις που έχουν συνέχεια και διάρκεια. Η δυνατότητα διεξαγωγής μεγάλων επιχειρήσεων σαν τη χθεσινή έχει θορυβήσει την στρατιωτική ηγεσία της χώρας που βλέπει να μην μπορεί να σταματήσει τις επιθέσεις.
   
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr