Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

H Bενεζουέλα παραλαμβάνει την δεύτερη παρτίδα των Κ-8 από την Κίνα


ImageΕγκρίθηκε η δαπάνη 82 εκατ. δολ. για την χρηματοδότηση της δεύτερης παρτίδας κινεζικών εκπαιδευτικών αεροσκαφών προκεχωρημένης εκπαίδευσης και ελαφρών μαχητικών τύπου Κ-8 από την Κίνα, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της χώρας, Ούγκο Τσάβες. Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Τσάβες έχει παραγγείλει 18 Κ-8 από την Κίνα, και τον περασμένο Μάρτιο παρέλαβε τα πρώτα έξι αεροσκάφη.


«Εγκρίναμε 82 εκατ. δολ. για τη δεύτερη παρτίδα των κινεζικών Κ-8. Τα αεροσκάφη προορίζονται για την άμυνα της χώρας μας», τόνισε ο Τσάβες στη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής του.

Image
Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει από το 2006 εμπάργκο στις αγορές όπλων στη Βενεζουέλα.

Ο Τσάβες, που δηλώνει ότι επιθυμεί να αγοράσει συνολικά 40 κινεζικά Κ-8, αναγκάσθηκε να στραφεί στην Κίνα, έπειτα από την αποτυχία του να προμηθευτεί αεροσκάφη Super Tucano από την EMPRAER, κυρίως διότι περιελάμβαναν αμερικανικά ηλεκτρικά συστήματα.

Η Βενεζουέλα σχεδιάζει να αγοράσει σύστημα κινεζικών ραντάρ και να δαπανήσει 4 δισ. δολ. σε ρωσικά οπλικά συστήματα, όπως άρματα μάχης, συστοιχίες πυραύλων και μαχητικά αεροσκάφη, για να αντικαταστήσει τα αμερικανικά F-16, που σήπονται λόγω έλλειψης ανταλλακτικών λόγω του εμπάργκο.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr