Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Παραδίδεται ο νέος δρόμος στο Εμπορικό Κέντρο


alt

   Το  έργο οδοποιίας στο Εμπορικό Κέντρο μέχρι τις Αλυκές παραδίδει και επίσημα με την ολοκλήρωση του η Νομαρχία Κέρκυρας στο Δήμο Κερκυραίων.

      Το  έργο αυτό ανέλαβε η Νομαρχία να εκτελέσει στα πλαίσια Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Κερκυραίων το 2003.
        Εντάχθηκε στο Γ΄ Κ.Π.Σ. με προϋπολογισμό 2,5 εκ. ευρώ, δημοπρατήθηκε το Δεκέμβριο του 2006 και ξεκίνησε η κατασκευή του τον Ιανουάριο του 2008 μετά από πολύμηνη καθυστέρηση λόγω ενστάσεων μεταξύ των εργολάβων.
 
      Στην  πορεία εκτέλεσης του έργου προέκυψε η ανάγκη συμπληρωματικών  κατασκευών για τις οποίες η Νομαρχία διέθεσε από ίδιους πόρους, το ποσό των 400.000 ευρώ περίπου. 
 
      Το  προσεχές Σάββατο 5 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, ο Νομάρχης θα παραδώσει και επίσημα το έργο αυτό στο Δήμαρχο Κερκυραίων Σωτήρη Μικάλεφ σε εκτέλεση και του σχετικού όρου της προγραμματικής σύμβασης. 
 
      Ο Δήμος Κερκυραίων στο εξής θα κάνει χρήση των  δυο σημαντικών χώρων στάθμευσης που έχουν κατασκευαστεί και θα έχει τη φροντίδα του δημοτικού φωτισμού, της σήμανσης, της πρασιάς στη διαχωριστική νησίδα και κατά μήκος του πεζοδρομίου προς την θάλασσα αλλά και τη φροντίδα της καθαριότητας γενικότερα του δρόμου.
 
http://corfutime.gr