Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Δεν είχε προβλεφθεί η προμήθεια πληροφοριακού συστήματος για το νέο νοσοκομείο!




alt 
   Νέα προβλήματα προστίθενται στην πορεία της οριστικής λειτουργίας του νέου νοσοκομείου καθώς όπως αποκάλυψε σήμερα ο διοικητής του ΓΝΚ Κ. Γρηγορόπουλος δεν είχε προβλεφθεί στην αρχική μελέτη (!) η προμήθεια του πληροφοριακού συστήματος που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του ιδρύματος.
Σύμφωνα με τον διοικητή επειδή το κόστος της προμήθειας ξεπερνά τα 45.000  ευρώ θα πρέπει να γίνει ανοικτός διαγωνισμός.
«Ευχομαστε να μην υπάρχουν ενστάσεις. Απαιτούνται ενάμιση με δύο μήνες μήνες για να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει το νέο σύστημα. Υπάρχουν προβλήματα και ελλείψεις. Μέρα με την μέρα ανακαλύπτονται νέες ελλείψεις» τόνισε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι πριν το φθινόπωρο το νέο νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Διοικητική παραλαβή

Ξεκίνησε σήμερα , απο 8μελή επιτροπή.  η διοικητική παραλαβή του νέου νοσοκομείου σε ότι αφορά το κτιριακό μέρος.
Πρόκειται για μια  χρονοβόρα διαδικασία που  απαιτεί λεπτομερή καταγραφή σε  ότι έχει σχέση με τη λειτουργία του νοσοκομείου.
Αρχικά υπήρχε η σκέψη για  τη σύσταση τριών επιτροπών, για κτιριακή παραλαβή ,ιατροτεχνολογική και ξενοδοχειακή παραλαβή .
Τελικά προκρίθηκε η  παράλληλη παραλαβή, "λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών και της αγωνίας,  για την γρήγορη λειτουργία του νέου νοσοκομείου", σύμφωνα με τον κ. Γρηγορόπουλο.
   

Χαραλάμπους: "Σκάνδαλο" το θέμα του πληροφορικού συστήματος στο νοσοκομείο

alt  
  «Σκάνδαλο», αποτελεί, κατά τον βουλευτή Μπ. Χαραλάμπους, το θέμα του πληροφορικού συστήματος για το οποίο, όπως είναι γνωστό, δεν υπήρχε πρόβλεψη εγκατάστασης στο νέο νοσοκομείο.
Οπως είπε, εκατομμύρια ξοδεύτηκαν για την εγκατάστασή του στο παλιό ΓΝΚ, χωρίς αποτέλεσμα.
« Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται κι άλλες δικαιολογίες για την καθυστέρηση μετεγκατάστασης στο νέο νοσοκομείο. Ολοι ξέρουμε ότι αιτία είναι ο λειψός αριθμός προσωπικού που εργάζεται τώρα στο ΓΝΚ και με τον οποίο είναι αδύνατο να λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο».
 
Χωρίς υλικά από σήμερα τα νοσοκομεία

Ανικανοποίητοι δηλώνουν οι προμηθευτές υγειονομικού υλικού από την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για εξόφληση των χρεών του ΕΣΥ με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Έτσι, επιμένουν στην αναστολή παραδόσεων υλικών στα νοσοκομεία από 1ης Ιουνίου.
Όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας (ΣΕΠ), «με βάση την απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων, οι προμηθευτές θα πρέπει να αποδεχθούν να εξοφληθούν άτοκα με κρατικά ομόλογα 2 έως 4 ετών για χρέη των Νοσοκομείων που ανάγονται στα έτη 2007, 2008 και 2009 δηλαδή με συνολική καθυστέρηση πληρωμών 5,5 ετών ή άνω των 2000 ημερών»!
Σύμφωνα με τους προμηθευτές, η συγκεκριμένη διαδικασία ρύθμισης των χρεών «θα προκαλέσει απομείωση της αξίας της οφειλής στα 2ετή ομόλογα 25%, στα 3ετή 31% στα δε 4ετή, τα οποία θα εκδοθούν την 1/1/2011, είναι προς το παρόν μη προσδιορίσιμη».
Τα μέλη του ΣΕΠ μιλούν πλέον για δραματική οικονομική κατάσταση, για «λουκέτα» σε πολλές επιχειρήσεις και απώλεια περίπου 6.000 θέσεων εργασίας. 

http://corfutime.gr