Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Με αίτημα την αναστολή της κομματικής ιδιότητας



tsoxatzopoulos_mΤην αναστολή της κομματικής ταυτότητας του Άκη Τσοχατζόπουλου εισηγείται στην επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ, η επιτροπή διαφάνειας στην οποία σήμερα ο πρώην υπουργός έδωσε απαντήσεις για τα δημοσιεύματα που αφορούν στην αγορά ακινήτου επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και γενικότερα για τα περιουσιακά του στοιχεία. Ο κ. Τσοχατζόπουλος εμφανίστηκε λάβρος κατά των κέντρων που όπως είπε απεργάζονται την πολιτική, ηθική και φυσική του εξόντωση και προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη.




Αναστολή ανεξάρτητα δικαστικής έκβασης

Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του Ακη Τσοχατζόπουλου εισηγήθηκε η Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας, ανεξάρτητα από τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης.

"Η Επιτροπή Διαφάνειας εκτιμώντας το σύνολο των στοιχείων που της τέθηκαν υπόψη, αποφασίζει ομόφωνα την παραπομπή της υπόθεσης στην ΕΚΑΠ και εισηγείται την αναστολή της ιδιότητας του μέλους του ΠΑΣΟΚ για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, χωρίς αυτό να συναρτάται με τη νομική πλευρά της υπόθεσης και να προδικάζει την κατάληξη της δικαστικής διερεύνησης", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Προηγήθηκε δίωρη κατάθεση του πρώην υπουργού και ηγετικού στελέχους του Κινήματος στην Επιτροπή Διαφάνειας.

Ο πρώην Υπουργός σε δηλώσεις του μετά την ενημέρωση της επιτροπής διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για πρωτοφανή επίθεση σε βάρος του με στόχο την πολιτική και ηθική του εξόντωση και επανέλαβε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.  

ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ