Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Κινδυνεύουν με απώλεια όρασης

Κινδυνεύουν με απώλεια όρασης

Σε νέα οφθαλμολογική επέμβαση υποβλήθηκαν σήμερα 6 από τους 13 ασθενείς που εγχειριζόμενοι την περασμένη εβδομάδα για καταρράκτη σε ιδιωτική κλινική των Σερρών υπέστησαν λοίμωξη από την οποία κινδυνεύουν να χάσουν την όρασή τους

Σε νέα οφθαλμολογική εγχείρηση υποβλήθηκαν σήμερα 6 από τους 13 ασθενείς, οι οποίοι ύστερα από λοίμωξη που υπέστησαν σε ιδιωτική κλινική των Σερρών κατά τη διάρκεια επεμβάσεων καταρράκτη την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη, κινδυνεύουν να χάσουν την όρασή τους.

Οι ασθενείς έχουν διαμετακομισθεί σε πανεπιστημιακές κλινικές της Θεσσαλονίκης ενώ το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έχει δώσει εντολή στην κλινική όπου συνέβη το πρωτόγνωρο περιστατικό να σταματήσει μέχρι νεοτέρας να εκτελεί χειρουργεία.

Εντολή περαιτέρω έρευνας της υπόθεσης έδωσε προς τον επιθεωρητή του Σώματος Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας κ. Μ. Σαμπατακάκη και η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ αύριο αναμένεται να επισκεφτεί την ιδιωτική κλινική των Σερρών, κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας για να εξετάσει εκ του σύνεγγυς τα χειρουργεία και τα ιατρικά εργαλεία της κλινικής.

Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής δεν είχαν κοινοποιηθεί τα αποτελέσματα των εργαστηρίων από τις πανεπιστημιακές κλινικές όπου νοσηλεύονται οι παθόντες ώστε να διακριβωθεί τι ακριβώς προκάλεσε την επικίνδυνη λοίμωξη.

ΕΘΝΟΣ