Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Συλλήψεις για βιασμούς στα Χανιά

αστυνομίαΟ φόβος και ο τρόμος των γυναικών και ιδιαίτερα των νεαρών αλλοδαπών τουριστριών που παραθέριζαν στην Κρήτη είχαν γίνει το τελευταίο διάστημα άτομα που συνελήφθησαν μετά από καταγγελίες για βιασμούς. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, μετά από καταγγελίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων συνέλαβαν έναν 33χρονο Έλληνα και έναν35χρονο από τη Συρία, οι οποίοι κατηγορούνται για τον βιασμό μίας Νορβηγίδας και μίας Πολωνής αντίστοιχα.

Όσον αφορά στην 22χρονη από τη Νορβηγία, " τις πρωινές ώρες χθες η παθούσα κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων ότι εξερχόμενη από μπάρ της περιοχής Πλατανιά,όπου διασκέδαζε, επιβιβάστηκε με την θέλησή της σε δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε άγνωστος άνδρας για να κάνουν μία βόλτα. Εκείνος όμως την οδήγησε σε άγνωστη οικία και με την χρήση σωματικής βίας , την εξανάγκασε σε εξώγαμη κατά φύση και παρά φύση συνουσία. Από την αστυνομική έρευνα και προσαγωγές υπόπτων που ακολούθησαν, προέκυψε ότι δράστης είναι ένας 33χρονος , ο οποίος αφού αναγνωρίσθηκε με βεβαιότητα από την παθούσα συνελήφθη".

Σχετικά με την νεαρή από την Πολωνία, σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση, " η παθούσα κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων ότι ευρισκόμενη στην οικία άγνωστου αλλοδαπού άνδρα, μετά από πρόσκλησή του για να γευματίσουν, αυτός την εξανάγκασε με χρήση σωματικής βίας σε εξώγαμη συνουσία. Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστης, είναι ένας 35χρονος αλλοδαπός, Υπήκοος Συρίας, ο οποίος αφού αναγνωρίσθηκε με βεβαιότητα από παθούσα συνελήφθη".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ