Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Είχαν στόχο να σκοτώσουν τον Χρυσοχοΐδη.

Το τρομοκρατικό χτύπημα έκανε το γύρο του κόσμου


Το τρομοκρατικό χτύπημα έκανε το γύρο του κόσμουΤην είδηση του κόσμου κάνει η είδηση για την πρωτοφανή τρομοκρατική επίθεση στο Υπουργείο Προστασίας Του Πολίτη.
Πρώτο μετέδωσε την έκρηξη το ΑssociatedPress με τον τίτλο: «Έκρηξη συγκλονίζει το γραφείο του υπουργού Δημόσιας Τάξης». Με έκτακτα δελτία διέκοψαν CNN και BBC: « Βόμβα χτυπά το ελληνικό Υπουργείο Δημόσιας Τάξης» αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική ιστοσελίδα αναφέροντας ότι η έκρηξη έγινε λίγα μόλις μέτρα μακριά από το γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

«Βόμβα στο ελληνικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης σκοτώνει αστυνομικό», ο τίτλος της Wall Street Journal, ενώ μέσα στο κείμενο αναφέρει ότι δεν υπήρχε προειδοποίηση από τους δράστες. Επίσης προσθέτει ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα με εξτρεμιστικές οργανώσεις της άκρας αριστεράς και με «τρομοκρατικές ομάδες αναρχικών», αλλά πολύ σπάνια κατάφερε κάποια από αυτές να στοχεύσει σε ένα πρόσωπο τόσο υψηλού προφίλ.

Το διεθνές γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP έχει τίτλο «Βόμβα σε πακέτο σκοτώνει επικεφαλής της ασφάλειας στη βάση της ελληνικής αστυνομίας» και αναφέρει ότι νεκρός από την έκρηξη είναι ο 52χρονος Γιώργος Βασιλάκης. Θυμίζει επίσης ότι δύο προκάτοχοι του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επέζησαν από βομβιστικές επιθέσεις, από τις οποίες η πιο πρόσφατη ήταν στο αυτοκίνητο πρώην υπουργού τον Μάιο του 2006.

Το Tolerance.ca του Καναδά μετέδωσε αμέσως ότι η έκρηξη προκλήθηκε από πακέτο που έφτασε στον 7ο όροφο του κτιρίου, ενώ αναφέρει ότι ο ίδιος ο υπουργός δεν τραυματίστηκε παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στο κτίριο εκείνη τη στιγμή.

Τα περισσότερα πάντως δημοσιεύματα διερωτώνται πως κατάφεραν πι τρομοκράτες να «περάσουν» τη βόμβα μέσα σε ένα κτίριο που είναι υψίστης ασφαλείας.


Νεκρός ο 52χρονος Αστυνομικός Διευθυντής
 

Είχαν στόχο να σκοτώσουν τον Χρυσοχοΐδη. Νεκρός ο 52χρονος 
Αστυνομικός ΔιευθυντήςΈνας νεκρός είναι ο τραγικός απολογισμός της πρωτοφανούς επίθεσης των τρομοκρατών στο καλύτερα φρουρούμενο κτίριο της χώρας, μέσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η έκρηξη σημειώθηκε στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπου βρίσκεται και το γραφείο του υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη λίγο μετά τις 20:15.
Το θύμα της δολοφονικής επίθεσης, είναι ο 52χρονος Αστυνομικός Διευθυντής, υπεύθυνος για την αλληλογραφία του υπουργού. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που το σώμα του άτυχου άνδρα διαμελίστηκε, σύμφωνα με μαρτυρίες των τραυματιοφορέων του ΕΚΑΒ, ενώ ο εσωτερικός τοίχος του δωματίου, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 15-20 μέτρων από το γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατέρρευσε.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τη στιγμή της έκρη ξης βρισκόταν στο γραφείο του μαζί με τις δυο γραμματείς του.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι το δέμα ήταν για τον ίδιο, κάτι που σημαίνει ότι οι αδίστακτοι τρομοκράτες είχαν στόχο να σκοτώσουν εν ψυχρώ τον υπουργό. Μάλιστα, το χτύπημα ήταν τυφλό, καθώς δεν υπήρξε κανένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βγήκε για λίγο από το γραφείο και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έχασε έναν πολύτιμο συνεργάτη. Φανερά συγκλονισμένος, δήλωσε ότι οι άνανδροι θα συλληφθούν σύντομα και πως συνεχιστεί ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας.


hbnews