Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΠΑΣΟΚ: Επανεξετάζουν διαδικασίες αξιολόγησης, πνέουν μένεα κατά δημάρχων




altΓιατί όχι κάλπες, είπε η Ιπποκράτους στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετέβησαν στην Αθήνα για τις διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης. Στο στόχαστρο βρέθηκαν οι δήμαρχοι , δήλωσε στο Ράδιο Επτάνησα ο Γ. Καλούδης.

Η διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ για την επιλογή των υποψηφίων για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης μπαίνει στην τελική ευθεία, με τη διχογνωμία για τον τρόπο – κάλπες ή πολιτική αξιολόγηση – να «σημαδεύει» τη διαδικασία.
Στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ενημέρωση» αναδεικνύεται το θέμα των τριών «αγκαθιών» στην επιλογή του καταλληλότερου για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ: διάσταση απόψεων για τον τρόπο επιλογής, ασυμβίβαστα και πυρά κατά των δήμαρχων που επέλεξαν να μην συμμετέχουν στην κομματική διαδικασία.

Γ. Καλούδης: Η διαδικασία της κάλπης βοηθά τη δημοκρατία
Μιλώντας στο Ράδιο Επτάνησα ο Γιώργος Καλούδης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, μετέφερε το κλίμα από τη συνάντηση της Αθήνας (που σημειωτέον διεξήχθη για τις διαδικασίες σε όλη την Ελλάδα κι όχι μόνο για την Κέρκυρα), επιβεβαιώνοντας ότι πράγματι συζητήθηκε εκτενώς το θέμα του τρόπου επιλογής. «Και με κείμενο που έδωσα στη δημοσιότητα αλλά και με δηλώσεις μου έχω ταχθεί υπέρ της διαδικασίας της κάλπης» τόνισε ο κ. Καλούδης, «διαδικασία που είναι ανοικτή στον κόσμο, βοηθά τη δημοκρατία και τη διαφάνεια». Ο κ. Καλούδης μάλιστα υποστήριξε ότι ακόμη και οι φόβοι συμμετοχής στη διαδικασία αυτή, ψηφοφόρων άλλων κομμάτων ή και προσπάθειας στρατολόγησης ψηφοφόρων από τους υποψηφίους είναι αβάσιμοι. «Αφού αυτή η διαδικασία ακολουθήθηκε για την εκλογή προέδρου στο κόμμα, και έγινε αποδεκτή από όλους, γιατί να μην μπορεί να γίνει και για τους υποψήφιους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές» υπογράμμισε.
Πάντως ο κ. Καλούδης υπογράμμισε πολλάκις ότι μιλά για στήριξη του κόμματος κι όχι χρίσμα, καθώς όπως είπε η αυτοδιοίκηση πρέπει να δρα ανεξάρτητη και αδέσμευτη.

Πυρ κατά δημάρχων
Στο στόχαστρο κάποιων από εκείνους που παραβρέθηκαν στη συνάντηση με τους επιτελείς της Ιπποκράτους βρέθηκαν για άλλη μια φορά οι δήμαρχοι, καθώς η προσπάθειά τους για τη συγκρότηση αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου αντιμετωπίζεται «με μισό μάτι» από το τοπικό ΠΑΣΟΚ. «Είναι λάθος αυτή η προσπάθεια να απαξιωθούν οι δήμαρχοι που επιχειρείται συστηματικά από κάποιους. Και οι 12 δήμαρχοι είναι λαμόγια και ανίκανοι; Αυτοί λοιπόν που τα λένε αυτά ας δώσουν στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες τους κι εντέλει όλοι να το πράξουμε αυτό, για να καταλάβει κι ο κόσμος τι συμβαίνει», είπε ο κ. Καλούδης.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από τη συζήτηση που διημείφθη στην Ιπποκράτους, αναζητούνται τώρα «νέα, άφθαρτα πρόσωπα» προκειμένου να ηγηθούν του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, έξω από εκείνους που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ενώ δεν έλλειψε και η ονοματολογία τουλάχιστον για δύο στελέχη του κόμματος, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ασυμβίβαστο
Όσο για το θέμα του ασυμβιβάστου, σύμφωνα με τον κ. Καλούδη, ισχύει ότι προβλέπει ο «Καλλικράτειος νόμος», δηλαδή εξαιρούνται δημόσιοι λειτουργοί ενώ σε ισχύ φαίνεται ότι βρίσκεται και το κομματικό ασυμβίβαστο, όσων δηλαδή κατέχουν θέσεις στα κομματικά όργανα. Αν αυτό τελικά τεθεί σε ισχύ από αυτές τις εκλογές εκτός φαίνεται ότι μένουν οι κ.κ. Γεωργαλίδης (ως διορισμένος περιφερειάρχης), Μπούκας (ως γραμματέας του κόμματος στην Κέρκυρα), Γαβαλάς (ως περιφερειακός δ/ντης εκπαίδευσης), Σκληρός (περιφερειακός συντονιστής του κόμματος) και η κα. Δαγκλή (ως γενική γραμματέας του Δήμου Κερκυραιών).
Απομένει για όλα αυτά να συνεδριάσει η Νομαρχιακή Επιτροπή (υπό τη διευρυμένη της μορφή) για να καταλήξει στις διαδικασίες επιλογής (τις οποίες πάντως πρέπει να τρέξει γρήγορα) και η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον…

corfupress.com