Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Στην Ισπανία συνεδριάζει η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

 ....στην ατζέντα και το ευρώ

Σε πολυτελές ξενοδοχείο του Sitges της Ισπανίας συνεδριάζει φέτος η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια και τα σενάρια συνωμοσίας να οργιάζουν.

Το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει την ετήσια συνάντηση της παγκόσμιας ελίτ συναγωνίζεται ακόμα και εκείνο της δολοφονίας του Τζον Κένεντι και μάλιστα ένας Ισπανός ακτιβιστής ισχυρίζεται ότι είδε μέχρι και... μασονικά σύμβολα στο κτίριο του ξενοδοχείου Dolce.


Η ατζέντα της φετινής συνεδρίασης της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, η οποία ιδρύθηκε το 1954, πιθανότατα περιλαμβάνει θέματα από την πιθανή αποτυχία του ευρώ και την ίδρυση ενός παγκόσμιου νομίσματος μέχρι την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν. 

Αν και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε με βεβαιότητα ποιοι πολιτικοί (σπάνια δέχονται να λάβουν μέρους), επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι έχουν φτάσει στο Sitges, σύμφωνα με διαρροές στον Τύπο, στη συνεδρίαση (3-6 Ιουνίου) παρευρίσκονται η βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας, η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, Πασκάλ Λαμί, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο πρώην επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γιαπ ντε Χόοπ Σέφερ, και ο πρώην αντιπρόεδρος της Ισπανίας, Πέδρο Σόλμπες, γνωστός ως «κύριος ευρώ».

Οι Ελληνες πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες που είναι προσκεκλημένοι στη φετινή συνεδρίαση της λέσχης Μπίλντερμπεργκ είναι ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, ο κ. Τάκης Αράπογλου, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η κ. Αννα Διαμαντοπούλου, ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, ο κ. Αλέξης Παπαχελάς, ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας και ο κ. Λουκάς Τσούκαλης.

ΕΘΝΟΣ