Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Γ. Παπακωνσταντίνου: Αντέχουν οι ελληνικές τράπεζες





papakonstantinou-trapezesΝα συνεχίσουν τον αναπτυξιακό τους ρόλο κάλεσε τα πιστωτικά ιδρύματα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης στην ετήσια γενική συνέλευση της ελληνικής ένωσης τραπεζών.

Αναμένεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, να συσταθεί το ταμείο χρηματο-πιστωτικής σταθερότητας, που θα ενισχύσει της τράπεζες με 10 δισεκατομμύρια ευρώ, από τον μηχανισμό στήριξης, ενώ, στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, είναι και η προώθηση του νομοσχεδίου, για τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών.

Στην ομιλία του ο κ. Παπακωνσταντίνου, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι καμία τράπεζα δεν θα μπει τελικά στο ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας

Πάντως απευθυνόμενος στους τραπεζίτες δήλωσε ότι είναι η ώρα να κοιτάξουν τους όρους αμοιβών σε υψηλόβαθμα στελέχη τους, καθώς και να διασφαλίσουν τους όρους ρευστότητας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

 Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου:
 "Η πολιτεία, έχει στηρίξει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα με το πακέτο των 28 δισ. ευρώ, πρόσφατα αύξησε το σκέλος των εγγυήσεων κατά 15 δισ. ευρώ και είναι έτοιμη να το πράξει περαιτέρω αν υπάρξει ανάγκη".

Αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα θα επιτύχει, ή ακόμη και θα ξεπεράσει τους στόχους του προϋπολογισμού, το 2010, ενώ αναφερόμενος στα μέτρα είπε ότι αποδίδουν, το έλλειμμα το πρώτο πεντάμηνο έχει μειωθεί κατά 39%, ενώ τα έσοδα κατέγραψαν αύξηση 8% και η μείωση των δαπανών φθάνει το 10%.
 
Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ