Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα



 
Δρακόντεια μέτρα έχει προγραμματίσει η αστυνομία για την άφιξη και το χρόνο παραμονής του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της πολυμελούς ακολουθίας του στην Αθήνα, αύριο και μεθαύριο.

Ήδη, φρουρούνται τα τέσσερα ξενοδοχεία στα οποία θα καταλύσουν ο Τούρκος πρωθυπουργός και τα περίπου 150 άτομα της αντιπροσωπείας υπουργών και επιχειρηματιών που τον συνοδεύουν.
Για την εφαρμογή των μέτρων, τα οποία είναι όπως όλα που λαμβάνονται για επισκέψεις αρχηγών - κρατών και ακόμα πιο αυστηρά, θα διατεθούν συνολικά περίπου 1.500 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες (Τροχαία,Ασφάλεια, Μέτρων Τάξης, ΜΑΤ ΕΚΑΜ κλπ).
Για κάθε μετακίνηση του κ. Ερντογάν θα διακόπτεται η κυκλοφορία, ενώ οι χώροι τους οποίους θα επισκεφθεί (Προεδρικό Μέγαρο, Μέγαρο Μαξίμου, Βουλή) θα επιτηρούνται από ισχυρές δυνάμεις, ενώ θα υπάρχουν ακόμα και ελεύθεροι σκοπευτές.
Ειδικά μέτρα θα ληφθούν και στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη και την αναχώρηση του Τούρκου πρωθυπουργού. Τα μέτρα θα λήξουν μετά την αποχώρηση και των τελευταίων της τουρκικής αντιπροσωπείας.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ