Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Γ.ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ Για σκανδαλα:«Η λίστα όπως εννοούν και βγαίνει ενδεχόμενα από κάποια μέσα ενημέρωσης αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται.»

Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.



Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αναφέρομαι σε μια περίφημη λίστα, η οποία συμπεριλαμβάνει και ονόματα δημοσιογράφων. Λέγεται ότι υπάρχει ένας κωδικός ο 10100 που κρύβει αυτά τα ονόματα.»


Γ. ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: « Η λίστα όπως εννοείται από την πλευρά σας, ή όπως εννοούν και βγαίνει ενδεχόμενα από κάποια μέσα ενημέρωσης αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται. Ο συγκεκριμένος αυτός κωδικός όλο αυτό το διάστημα μιας επταετίας έχει πληθώρα εγγραφών. Για να αποτυπωθεί και να υπάρξει ασφαλές αποτέλεσμα, πρέπει να υπάρχει μια διασταύρωση ένας αντιπαραβολικός έλεγχος με τα φορολογικά στοιχεία. Πιστεύουμε ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα και εντός αυτής της εβδομάδας να τελειώσει αυτή η ιστορία και να αποδοθεί το πόρισμά μας.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Γιατί λέτε για δώρα και όχι για χρήματα;»
Γ.ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: «  Στους συγκεκριμένους κωδικούς αναφέρεται σε αυτή την κατηγορία.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχουν δύο λίστες δημοσιογράφων;»

Γ.ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: « Ήμουν ξεκάθαρος σε αυτό που είπα. Αυτή τη στιγμή ελέγχεται αυτού του είδους ο κωδικός, είμαι ξεκάθαρος σε αυτό.»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Η δική σας υπηρεσία είναι αυτή που έχει αναλάβει το βαρύτατο έργο για να εντοπιστεί η ύλη, η φορολογητέα που δεν έχει δηλωθεί.»

Γ.ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ: « Αυτοί οι οποίοι επί σειρά ετών φοροδιέφυγαν, ήταν κάτοχοι μιας μεγάλης ακίνητης περιουσίας, τα στοιχεία αυτά και τις πληροφορίες για πρώτη φορά επεξεργάζονται στο βαθμό που επεξεργάζονται, γιατί είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης η δουλειά η οποία γίνεται σήμερα, γιατί και χθες υπήρχαν στοιχεία προς επεξεργασία και χθες υπήρχαν στοιχεία προς να διασταυρωθούν.»

ΕΡΤ