Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Θρήνος στο Ιράκ από τα δεκάδες θύματα των επιθέσεων





IRAK 
Μία από τις πλέον αιματηρές ημέρες ήταν η Παρασκευή στο Ιράκ, όπου περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον εκατό τραυματίστηκαν σε διαδοχικές επιθέσεις σε όλη σχεδόν τη χώρα.

 
Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 22 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 40 οι τραυματίες από την επίθεση παγιδευμένου αυτοκινήτου σε μία λαϊκή αγορά στην πόλη Χαλίς, σε απόσταση περίπου 65 χλμ. βόρεια της Βαγδατης.


Σύμφωνα με τις στρατιωτικές πηγές, πρόκειται για την βιαιότερη κι αιματηρότερη επίθεση στο Ιράκ από της 14ης Μαΐου.


Επίσης, δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ πολλοί τραυματίστηκαν, σε
ξεχωριστές επιθέσεις σε όλο το Ιράκ.
Στη μία από τις ανωτέρω επιθέσεις, μία οικογένεια "ξεκληρίστηκε" όταν τρία από τα μέλη της σκοτώθηκαν, ενώ τέταρτο δίνει "μάχη" για να κρατηθεί στη ζωή, στην πόλη Μπακούμπα στο βόρειο τομέα του Ιράκ.

Στη Μπακούμπα, στρατιωτική περίπολος δέχθηκε πυρά ενώ στη γενέτειρα του Χουσέϊν, το Τικρίτ, στα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, ένας στρατιώτης έχασε σήμερα την ζωή του κι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Τέλος, ένας ακόμη πολίτης έχασε τη ζωή του από διασταυρούμενα πυρά στη Μοσούλη, ενώ στη Βαγδάτη από την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε αγορά κεντρική περίπου δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, μερικοί απ αυτούς πολύ σοβαρά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ