Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Δολιοφθορά ο εκτροχιασμός


   Ο εκπρόσωπος μιας οργάνωσης που υποστηρίζεται από τους ινδούς μαοϊστές αντάρτες διέψευσε πως η οργάνωση αυτή φέρει οποιαδήποτε ευθύνη για τον εκστροχιασμό της αμαξοστοιχίας στην ανατολική Ινδία που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 71 ανθρώπους, μετέδωσε το ιδνικό πρακτορείο ειδήσεων PTI.

    Το PTI είχε προηγουμένως ανακοινώσει πως άγνωστος ανέλαβε με τηλεφώνημά του στα γραφεία του πρακτορείου στην Καλκούτα, για λογαριασμό της "Επιτροπής του Λαού Κατά των Αγριοτήτων της Αστυνομίας" (PCPA), την ευθύνη για τη δολιοφθορά στην αμαξοστοιχία εξπρές που συνδέει την Καλκούτα με τη Βομβάη.

    "Δεν έχουμε καμιά ανάμιξη. Δεν είναι δική μας ενέργεια", δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης αυτής, ο Ασίτ Μαχάτο, σύμφωνα με το PTI.

    Σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, 71 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 120 τραυματίσθηκαν.

    Το δυστύχημα σημειώθηκε στο δυτικό Μινταπόρ, προπύργιο των μαοϊστών, περίπου 135 χιλιόμετρα δυτικά της Καλκούτας.

    Η υπουργός Σιδηροδρομικών Μεταφορών Μαμάτα Μπανερτζί, που έσπευσε στο σημείο της τραγωδίας δήλωσε πως τμήματα των σιδηροδρομικών γραμμών είχαν αφαιρεθεί. "Φοβόμαστε ότι πρόκειται για επίθεση των μαοϊστών", τόνισε.