Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Συλλήψεις εφοριακών στη βουλγαρική πόλη Ρούσε


Στη σύλληψη δύο υπαλλήλων της Εθνικής Υπηρεσίας Εσόδων (NRA), στην πόλη Ρούσε, με την κατηγορία του εκβιασμού πολιτών και εταιριών, προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές της Βουλγαρίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της βαλκανικής αυτής χώρας.


Ο εκτελεστικός διευθυντής της NRA, Κράσιμιρ Στεφάνοφ υπογράμμισε πως η σύλληψη των δύο εφοριακών είναι απόδειξη της αποτελεσματικότητας και της βούλησης της Υπηρεσίας να πατάξει φαινόμενα διαφθοράς.

Ο ίδιος προειδοποίησε τους υπαλλήλους της NRA πως η επιβολή του νόμου σε τέτοιου είδους φαινόμενα θα είναι αυστηρή, όπως στην περίπτωση των δύο υπαλλήλων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας, Συμεών Ντιάνκοφ, σχολιάζοντας τη σύλληψη των δύο υπαλλήλων, διαβεβαίωσε ότι τέτοιου είδους φαινόμενα δωροδοκίας, απάτης και εκβιασμών θα «ξεριζωθούν», μέσω της συνεργασίας της NRA και του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον κ. Ντιάνκοφ οι δύο εφοριακοί που συνελήφθησαν, πλησίασαν ξένο επιχειρηματία στην πόλη Ρούσε, τον οποίο ενημέρωσαν ότι όφειλε στην εφορία ποσό 1,2 εκατομμυρίων λέβα (περίπου 600.000 ευρώ).

Οι δύο εφοριακοί ζήτησαν από τον επιχειρηματία για να «κλείσουν την υπόθεση» να τους καταβάλει ποσό 200.000 λέβα (100.000 ευρώ) σ’ αυτούς. Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε το φαινόμενο στην NRA και ξεκίνησε η διαδικασία εσωτερικού ελέγχου.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ