Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Κινητοποιήσεις σχεδιάζει μεγάλο συνδικάτο στην Ισπανία

 
Ένα από τα κύρια συνδικάτα της Ισπανίας, το CCOO, ανακοίνωσε σήμερα ότι κρίνει «απαραίτητο να καλέσει τον κόσμο σε μια ευρεία και συνεχή κινητοποίηση στους δρόμους και στις επιχειρήσεις» κατά των μέτρων λιτότητας που ανακοίνωσε την Τετάρτη η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας.

«Το CCOO προετοιμάζει μια γενική κινητοποίηση στους δρόμους και τις επιχειρήσεις» κατά των μέτρων λιτότητας, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του συνδικάτου που εκδόθηκε μετά τη σύνοδο των γενικών γραμματέων του.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο ανακοίνωσε την Τετάρτη μέτρα λιτότητας, βάσει των οποίων προβλέπεται κυρίως η περικοπή κατά 5% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων από τον Ιούνιο και το πάγωμά τους το 2011.
Ο γενικός γραμματέας του CCOO Ιγνάθιο Φερνάντεθ Τόξο απέκλεισε σήμερα την πιθανότητα να πραγματοποιηθεί μια πανεθνική γενική απεργία κατά των μέτρων και επανέλαβε την ομόφωνη υποστήριξη του συνδικάτου του στην απεργία που προβλέπεται να γίνει στις 2 Ιουνίου στο δημόσιο τομέα. Αυτή διοργανώθηκε από το CCOO και το έτερο μεγάλο συνδικάτο, το UGT.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ