Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Κι όμως στην Ηγουμενίτσα επιβεβαιώνουν τα δικαιώματα των αγροτών δωρεάν!

alt










Σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου αγροτικού τομέα του τοπικού ΠΑΣΟΚ Β. Σαλβάνου στο «Ράδιο Επτάνησα» πολλοί είναι οι αγρότες που μετέβησαν στην Ηγουμενίτσα, για να ενεργοποιήσουν δωρεάν τα δικαιώματά τους στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Στήριξη στην ΕΑΣΚ εξέφρασε ο Νομάρχης.


Ο Βασίλης Σαλβάνος, γεωπόνος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, παρενέβη σήμερα στο «Ράδιο Επτάνησα» προκειμένου να ενημερώσει για τη διαδικασία στην οποία πολλοί Κερκυραίοι έσπευσαν να προβούν.


Β. Σαλβάνος: Δωρεάν ενεργοποίηση
Όπως εξήγησε η ΠΑΣΕΓΕΣ έχει αναλάβει το έργο της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων και με τη σειρά της το έχει αναθέσει στις κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών. Η διαδικασία τώρα, ενεργοποίησης των δικαιωμάτων των αγροτών κοστίζουν από 75 – 150 ευρώ περίπου, τα οποία εισπράττουν οι Ενώσεις.
Αν κανείς όμως θελήσει να παρακάμψει αυτή τη διαδικασία μπορεί να απευθυνθεί στο δημόσιο και συγκεκριμένα στον ΟΠΕΚΕΠΕ και τα κατά τόπους γραφεία και να κάνει την ενεργοποίηση εντελώς δωρεάν.
Στην Κέρκυρα τέτοιο γραφείο έχει συσταθεί αλλά δε λειτουργεί σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά υπάρχει η λύση της Ηγουμενίτσας, όπου και έσπευσαν πολλοί Κερκυραίοι και ενεργοποίησαν τα δικαιώματά τους.
Σύμφωνα με τον κ Σαλβάνο ο οποίος συνομίλησε και με τον υπεύθυνο του ΟΠΕΚΕΠΕ Ηγουμενίτσας κ. Καλόγερο, η ενεργοποίηση αυτή είναι δυνατή εφόσον οι αγρότες δεν έχουν εκκρεμότητες και δεν έχει επέλθει μεταβολή στα αγροτεμάχιά τους.
Επισημαίνεται πάντως ότι ούτε η ΕΑΣΚ ούτε το Υπουργείο είχαν ενημερώσει τους αγρότες για αυτή τη λύση.

Νομάρχης: Το υπουργείο τείνει στον συμβιβασμό
Εν τω μεταξύ σε σημερινό του δελτίο τύπου ο Νομάρχης Στ. Πουλημένος υποστηρίζει ότι σε χθεσινή του επικοινωνία με τον διευθυντή του ιδιαιτέρου γραφείου της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Μπατζελή, διαφαίνεται η διάθεση του υπουργείου να βρεθεί συμβιβαστική λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με το έργο ανανέωσης της επαναβεβαίωσης των δικαιωμάτων των δικαιούχων επιδότησης παραγωγής ελαιολάδου για την τελευταία ελαιοκομική περίοδο.
Ο Νομάρχης επανέλαβε ότι η Νομαρχία έχει ήδη δηλώσει τη συμπαράστασή της στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας η οποία αγωνιστικά, μαζί με τους εργαζόμενους, διεκδικεί να αναλάβει και φέτος το έργο της ανανέωσης επαναβεβαίωσης των δικαιωμάτων των δικαιούχων επιδότησης λαδιού.
Πρόθεση του Υπουργείου είναι να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση η οποία κατατείνει προς την κατεύθυνση συνεργασίας των δύο Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας και Αγρινίου φέτος με προοπτική τον επόμενο χρόνο να αναλάβει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας πλήρως την υπόθεση της επαναβεβαίωσης των δικαιωμάτων των αγροτών.

Αύριο οι εξελίξεις
Ο Νομάρχης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη διοίκηση της Ε.Α.Σ.Κ. και αναμένεται ως αύριο να υπάρξουν περαιτέρω εξελίξεις γύρω από την συγκεκριμένη υπόθεση και στις δηλώσεις του εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα οδηγήσουν σε λύση του προβλήματος το οποίο όπως επεσήμανε ιδιαίτερα, δεν αποτελεί ένα ζήτημα που αφορά μόνο την Ε.Α.Σ.Κ., αλλά συνολικά την Κέρκυρα.
Ο Στέφ. Πουλημένος σχολιάζοντας ανακοίνωση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου με την οποία ζητείται από τους Κερκυραίους δικαιούχους επιδότησης ελαιοπαραγωγούς να καταθέσουν αιτήσεις, ανέφερε τα εξής:
«Η ενέργεια της Ε.Α.Σ. Αγρινίου είναι επιθετική και μη αποδεκτή. Δεν είναι επιθυμητή η παρουσία και η λειτουργία κλιμακίου της Ε.Α.Σ. Αγρινίου στην Κέρκυρα και καλώ τους αγρότες από τη θέση αυτή να μην ανταποκριθούν στις προσκλήσεις τις οποίες απευθύνει η Ένωση αυτή. Τους προτρέπω να περιμένουν τις εξελίξεις καθώς πιστεύω ότι σύντομα θα υπάρξουν νέα να ανακοινώσουμε τα οποία θα δικαιώνουν τη θέση μας υπέρ της στήριξης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας.»
Σημειώνεται ότι το θέμα πρόκειται να απασχολήσει και το Νομαρχιακό Συμβούλιο στην τακτική συνεδρίασή του την ερχόμενη Δευτέρα.

http://www.corfupress.com