Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Wall Street Journal: Χρεοκοπία ή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ οδηγεί στη διάλυση των πάντων

https://encrypted-tbn2.google.com/images?q=tbn:ANd9GcS6Qi4Ml2wFYrooH0j4ydK3GWOV9IH7JEqqrpcdW2jKN9ibZXuE«Ο φόβος έχει κυριεύσει την Ελλάδα, αλλά και η Ευρωζώνη είναι ανάστατη. Σύντομα οι Ευρωπαίοι θα ικετεύουν την Αθήνα να λάβει τη βοήθεια, για να... μην αποχωρήσει από το ευρώ και διαλυθούν όλα»,υποστηρίζει ο παγκοσμίως γνωστός αναλυτής της Wall Street Journal και αρθρογράφος της οικονομικής στήλης «Out of the Box».

«Υπό το βάρος του ρευστού πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, την Αθήνα έχει κυριεύσει ο φόβος για την επόμενη μέρα. Πρόκειται για τον φόβο του πολιτικού αδιεξόδου, της ακυβερνησίας, αλλά και τον απόλυτο εφιάλτη, την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», σημειώνει ο Grant. Ωστόσο, κατά τον ίδιο «δεν είναι μόνο η Ελλάδα που φοβάται. Ανάστατη την ίδια ώρα είναι και η υπόλοιπη Ευρώπη».


«Η Ευρώπη σύντομα θα αρχίσει να παρακαλά την Ελλάδα να συνεχίσει να δέχεται τα χρήματα της βοήθειας, με κάθε όρο, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ και να διαλυθούν τα πάντα», υποστηρίζει ο Grant. Και εξηγεί: «Εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει ή αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, η ΕΚΤ θα καταρρεύσει και θα χρειαστεί μετά βεβαιότητας ανακεφαλαιοποίηση. Το ΔΝΤ με τη σειρά του θα δεχθεί σημαντικό οικονομικό πλήγμα, ενώ αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα θα βρεθεί και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ – ΕΙΒ). Και τότε ξεκινά ο  πραγματικός εφιάλτης».