Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Φ.Ολάντ: "Η πολιτική των Μνημονίων δεν οδηγεί πουθενά την Ελλάδα - Είναι φαύλος κύκλος"!




 ImageTα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα οδηγούν τη χώρα σε έναν φαύλο κύκλο κατήγγειλε ο υποψήφιος με το κόμμα των Σοσιαλιστών για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, κύριος Φρανσουά Ολάντ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και απαντώντας σε 25 ερωτήσεις δημοσιογράφων από ολόκληρη την Ευρώπη ο κ. Ολάντ υπογράμμισε πως δεν μπορεί να λάβει θέση για τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα αλλά πως ο ίδιος, εφόσον εκλεγεί θα φροντίσει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού λαού. 

«Η πρότασή μου ξανά είναι η ανάπτυξη [..] η χώρα σήμερα βρίσκεται σε βαθιά ύφεση και δεν μπορεί να συνεχίσει σε αυτήν την κατάσταση. Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν αποδίδουν στο πλαίσιο της μείωσης του ελλείμματος που απαιτεί η Διεθνής Κοινότητα αλλά και η Ευρώπη. Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο. Μετά τις 6 Μαΐου, ελπίζω πως θα ασχοληθώ και με αυτό το ζήτημα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ολάντ. 

Αναφορικά με την έκδοση ευρωομολόγου ο κ. Ολάντ επανέλαβε πως τάσσεται υπέρ της έκδοσης του και υπογράμμισε πως αυτά μπορούν να παίξουν έναν διπλό ρόλο: της αποπληρωμής των χρεών και της προώθησης των έργων που θα εγγυώνται την ανάπτυξη, τονίζοντας πως ο ίδιος προτιμά τη δεύτερη οδό για την Ευρώπη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr