Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Εγκλωβισμένος στη λογική του «κατόπιν ενεργειών μου» ο Ν. Δένδιας

Δελτίο τύπου 24/4/2012

Οι χθεσινές «προγραμματικές» δηλώσεις του Ν. Δένδια αποτελούν μνημείο πολιτικάντικης παλαιοκομματικής συμπεριφοράς! Αντιγράφοντας τα προγράμματα των τελευταίων ετών, ο πρώην υπουργός εξήγγειλε εκ νέου έργα, τα οποία καρκινοβατούν εξαιτίας της ανεπάρκειας όλων των τελευταίων κυβερνήσεων (σε πολλές εκ των οποίων συμμετείχε) και έργα τα οποία υλοποιούν – ή οφείλουν να υλοποιήσουν – οι αυτοδιοικητικοί φορείς του τόπου, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ο Δήμος Κερκυραίων.
Η χθεσινή παρουσία του πρώην υπουργού ανέδειξε τις ευθύνες της τάξης που κυβερνάει τα τελευταία χρόνια τον τόπο, η οποία αποδιοργάνωσε συστηματικά τον παραγωγικό ιστό της Κέρκυρας, διέλυσε τον πρωτογενή & δευτερογενή τομέα και οδήγησε το τουριστικό προϊόν σε σταδιακή απαξίωση, καθιστώντας τους τουριστικούς επιχειρηματίες ομήρους των μεσαζόντων.

Όλα αυτά τα ζητήματα, τα οποία απαιτούν συλλογικό σχεδιασμό και μακροπρόθεσμη στρατηγική, απαξίωσε επιμελώς ο κ. Δένδιας, ο οποίος δεν μπορεί να απεγκλωβιστεί από την πολιτικάντικη πρακτική του «κατόπιν ενεργειών μου….», την ώρα που οι ανάγκες του νησιού απαιτούν μακρόπνοο σχεδιασμό και συλλογικό διεκδικητικό πλαίσιο.
Σε άλλο ένα από τα συνήθη διαγγέλματά του ο πρώην υπουργός της ΝΔ απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί στο φλέγον ζήτημα των επιπτώσεων της μνημονιακής οικονομικής πολιτικής, που έχει οδηγήσει μεγάλα στρώματα της κοινωνίας στην οικονομική εξαθλίωση και την ανέχεια.
Ο κερκυραϊκός λαός δεν πρόκειται να παρασυρθεί από πολιτικάντικες, παλαιοκομματικού χαρακτήρα εξαγγελίες, θα αναλογιστεί την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει – σε πολιτικό και εθνικό επίπεδο – ο τόπος και την 6η Μαΐου θα στείλει στους υπεύθυνους το λογαριασμό.

http://aristera-kerkyras.gr