Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Επιμένουν οι "Αγανακτισμένοι" στο Σύνταγμα

"Δε θα φύγουμε αν δε φύγει το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και κάθε κυβέρνηση με οποιαδήποτε αμφίεση τα υπηρετεί", αναφέρουν οι Αγανακτισμένοι στο τελευταίο ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος και συμπληρώνουν: "δε θα φύγουμε αν δε φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ και όσοι μας εκμεταλλεύονται".
Συνεπείς λοιπόν στο ραντεβού τους, εκατοντάδες διαδηλωτές και σήμερα παρά το θέρος, προχωρούν στον αποκλεισμό της Λεωφόρου Αμαλίας, συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία τους κατά των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης.
Αυτή την ώρα (21:30), περίπου 800 άτομα βρίσκονται επί τόπου, ενώ αναμένεται η προσέλευση και άλλων. Ήδη στα νότια της πλατείας, πλήθος κόσμου συμμετέχει στη γενική συνέλευση, όπου ανακοινώνονται οι αποφάσεις των κατά τόπους λαϊκών συνελεύσεων.
Το ψηφίσματα έχουν ως χαρακτηριστικό την κλιμάκωση των δράσεων του κινήματος σε όλη την Ελλάδα, εν μέσω καλοκαιριού, αλλά και η αδιαπραγμάτευτη στάση τους, όσον αφορά τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο γεγονός ότι οι συγκεντρώσεις δεν πρέπει να καμφθούν από τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, αλλά αντίθετα, πρέπει να δυναμώσουν και να ενταθούν, μέχρι την τελική δικαίωση. Όπως επισημαίνουν και οι ίδιοι δεν τίθεται θέμα αποχώρησής τους από την πλατεία.
Τα συνθήματα λοιπόν κατά του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου, της τρόικας και της κυβέρνησης συνεχίζονται, ωστόσο τώρα έχουν προστεθεί και άλλα που αφορούν την αστυνομία, τα ΜΑΤ και τη χρήση χημικών, σαν ενθύμια των ημερών όπου έλαβαν χώρα τα εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

tvxs