Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Παρατείνεται το αδιέξοδο με τους μετανάστες απεργούς πείνας

Παρατείνεται το αδιέξοδο με τους μετανάστες απεργούς πείνας

Λαφαζάνης και Γλέζος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή για να συζητήσουν το θέμα
 
Οι μετανάστες συνεχίζουν την απεργία πείνας στο κτίριο της Υπατίας



Αθήνα Στην Υπατία και στα νοσοκομεία παραμένουν οι μετανάστες απεργοί πείνας καθώς δεν βρέθηκε λύση στο πρόβλημα, μετά και την άκαρπη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποί τους με τους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας την Παρασκευή.

Κατά τη συνάντηση που έγινε στο κτίριο της ΓΣΕΕ, ο Γ.Ραγκούσης επανέλαβε την κυβερνητική πρόταση για ένταξη των απεργών πείνας σε καθεστώς ανοχής, που προβλέπει την αναβολή της απομάκρυνσής τους από τη χώρα, η οποία θα συνοδεύεται από γραπτή βεβαίωση με εξάμηνη ισχύ και με δυνατότητα ανανέωσης.


Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των απεργών πείνας διεκδίκησαν ένταξη στο καθεστώς του νόμου «περί φιλευσπλαχνίας» που προβλέπει και τη χορήγηση άδειας εργασίας, πράγμα που απέκλεισε η κυβέρνηση.


Μιλώντας στο Mega το πρωί του Σαββάτου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να εκβιάζεται» και υπογράμμισε ότι «θα επικρατήσει η λογική και η νομιμότητα».


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Λαφαζάνης και το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος συναντώνται αυτή την ώρα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή για να συζητήσουν το θέμα των μεταναστών.


Εν τω μεταξύ, δεκάδες μετανάστες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ η αγωνία για τη ζωή τους αυξάνεται και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν τα επόμενα 24ωρα στη χώρα. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί το ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταφέρει άμεσα τους απεργούς πείνας σε νοσοκομείο.


«Ερχεται χιόνι, δεκάδες βρίσκονται σε σκηνές του Μεγάρου, είναι εξαντλημένοι και αφυδατωμένοι. Το πιο πιθανό είναι να τους σκοτώσει το κρύο», είπε στα «Νέα» μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης των απεργών πείνας.

ΤΟ ΒΗΜΑ