Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Ρωσία: "Το ΝΑΤΟ θα επέμβει με χερσαίες δυνάμεις στη Λιβύη"


ImageΤην βεβαιότητα ότι τέλη Απριλίου ή αρχές Μαϊου το ΝΑΤΟ και οι συμμαχοί του θα ξεκινήσουν μεγάλη χερσαία επιχείρηση στην Λιβύη διατύπωσε ανώτατο στέλεχος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών μιλώντας στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti: "Αν δεν παραιτηθεί ο Καντάφι θα πάνε να ελέγξουν επί τόπου την κατάσταση και να αποτρέψουν ισχυροποίηση ακραίων ισλαμιστικών ομάδων. Αυτό είναι βέβαιο. Όλες οι πληροφορίες που έχουμε αυτό δείχνουν".  
Το στέλεχος των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσε προς το πρακτορείο, ότι "Οι χερσαίες επιχειρήσεις μπορεί να ξεκινήσουν περί τα τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου, όχι ενωρίτερα γιατί χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία. Και θα χυθεί πολύ αίμα σε δεύτερη φάση όπως έγινε στο Ιράκ".
Σημeiώνει ο ίδιος αξιωματούχος ότι "Πολλά θα εξαρτηθούν από το αν θα θα καταστεί εφικτό να εξοντωθούν οι κανταφικοί χωρίς να ισχυροποιηθούν υπέμετρα οι ισλαμιστές".
Ο ίδιος αξιωματούχος απέρριψε την περίπτωση να επαναληφθεί στην Συρία αυτό που έγινε στην Λιβύη. "Στην Συρία ο Στρατός είναι ισχυρός και έτοιμος για πόλεμο ανά πάσα στιγμή. Πρέπει να επαναστατήσει ο Στρατός ηγια να χάσει ο Άσσαντ την εξουσία. Και είναι καλά οπλισμένοι για να κάνουν τους δυτικούς να "πονέσουν" σε μία ενέργεια ανάλογη με αυτή της Λιβύης. Ο Καντάφι ήταν σχεδόν άοπλος, ειδικά στον αέρα" κατέληξε ο Ρώσος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr