Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Παραίτηση ή διασυρμός της Ιταλίας οι επιλογές Μπερλουσκόνι


Τρεις δικαστίνες που επιλέχθηκαν τυχαία θα κρίνουν τον ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη δίκη, στην οποία παραπέμπεται και αναμένεται να ξεκινήσει στις 6 Απριλίου. Ο Μπερλουσκόνι θα δικαστεί για κατάχρηση εξουσίας και συνέργεια σε εκπόρνευση ανηλίκων.

Αυτό μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ενώ παρατηρητές τονίζουν ότι αν τελικά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι καταδικαστεί, τότε θα χάσει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Ο Μπερλουσκόνι δεν είναι υποχρεωμένος να παρίσταται στη δίκη του, ούτε και υπάρχει νομικό εμπόδιο για την διατήρησή του στην εξουσία, όσο συνεχίζεται η δίκη-κάτι που θα μπορούσε να κρατήσει χρόνια.

«Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό» δήλωσε ο Πιέρο Λόνγκο, εκ των δικηγόρων του Μπερουσκόνι.

Η παραπομπή σε δίκη του Μπερλουσκόνι είναι το πλέον σοβαρό χτύπημα για τον 74χρονο πολιτικό, που έχει αντιμετωπίσει οξύτατη κριτική για την εμπλοκή του σε σκάνδαλα με ανήλικες, μεταξύ των οποίων η μαροκινή χορεύτρια σε νυχτερινό κλαμπ Ρούμπι Καρίμα.

Έρευνα που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας La Repubblica έδειξε ότι σχεδόν το 50% των Ιταλών πιστεύει πως ευσταθούν οι εναντίον του κατηγορίες. 

 ΤΑ ΝΕΑ