Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Γκάφα στον...ΟΗΕ: Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας διαβαζε άλλη ομιλία

Ο ινδός υπουργός Εξωτερικών 
 
Γκάφα ολκής διέπραξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας ο οποίος εξεφώνησε λάθος ομιλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο 78χρονος Σ.Μ. Κρίσνα άρχισε να διαβάζει τον λόγο του ομολόγου του της...Πορτογαλίας, αντί για τον δικό του. Και διάβαζε επί τρία ολόκληρα λεπτά, εκθειάζοντας την δράση της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε διάφορους τομείς της διεθνούς πολιτικής, χωρίς να έχει πάρει χαμπάρι το λάθος. Την μηχανική και μονότονη ανάγνωση του κ.υπουργού διέκοψε ένας Ινδός αξιωματούχος ο οποίος θορυβημένος αντελήφθη το λάθος του προϊσταμένου του και του το υπέδειξε.
Ο υπουργός ομολόγησε την γκάφα. «Δυστυχώς συνέβη. Υπήρχαν τόσο πολλά χαρτιά μπροστά μου και κατά λάθος άρχισα να διαβάζω κάτι άλλο...» είπε στους δημοσιογράφους.
Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που ο κ. Κρίσνα διαπράττει ανάλογες γκάφες μπροστά σε διεθνές ακροατήριο. Σε δύο περιστάσεις στο παρελθόν, μία στο Ισλαμαμπάντ και μία στο Δελχί, έχει διαβάσει ολόκληρες παραγράφους από λάθος έγγραφα.
Το εθνικιστικό ινδουιστικό κόμμα της αντιπολίτευσης στην Ινδία ζήτησε την αποπομπή του υπουργού που «ντρόπιασε το έθνος» σε μια στιγμή που η μεγάλη και οικονομικά ανερχόμενη χώρα διεκδικεί μια μόνιμη έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

ΤΟ ΒΗΜΑ