Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Άρπαξαν 13χρονη και την ανάγκασαν να εκδίδεται

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQQmhI-uOFUubzzqvFLKsAgrn1AzzGLgXtCGiMJyDJp5_8VYEMB
Την αρπαγή δεκατριάχρονης Ελληνίδας από οργανωμένο κύκλωμα, τα μέλη του οποίου την εξέδιδαν σε οίκους ανοχής και τη βίασαν, ανακοίνωσε επίσημα σήμερα η αστυνομία.
Όπως έγινε γνωστό από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν επτά άτομα και συγκεκριμένα δύο Αλβανοί, 26 και 29 ετών, δύο Έλληνες 31 και 51 ετών και τρεις γυναίκες ελληνική υπηκοότητας, επίσης 52, 59 και 72 ετών ενώ κατηγορούνται άλλα πέντε άτομα, τέσσερις άντρες και μία γυναίκα. Από τους συλληφθέντες οι έξι κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, μαστροπεία, σωματεμπορία και αρπαγή ανήλικης, ενώ οι δύο Αλβανοί κατηγορούνται επί πλέον και για βιασμό.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης παραπλανώντας την 13χρονη την βοήθησαν να φύγει από το σπίτι της και στη συνέχεια την προώθησαν στην πορνεία. Ειδικότερα ο 29χρονος Αλβανός δημιούργησε αισθηματικό δεσμό με την ανήλικη και αφού αυτή έφυγε από το σπίτι της τη βίασε και στη συνέχεια με απειλές για τη ζωή της ίδιας και της οικογένειάς της την ανάγκαζε να εργαστεί σε οίκους ανοχής. Συγκεκριμένα την πούλησε σε έναν άλλο από τους κατηγορούμενους ο οποίος αρχικά την ανάγκασε να εργάζεται με τη βία σε οίκο ανοχής μιας από τις γυναίκες που συνελήφθησαν. Επί τέσσερις ημέρες ανάγκασαν την δεκατριάχρονη να εκδίδεται εναλλάξ σε δύο οίκους ανοχής και ένα μπαρ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την εξακρίβωση των στοιχείων και των άλλων πέντε που κατηγορούνται και τη σύλληψή τους.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ