Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Ταχυδρομικό περιστέρι διακινούσε ναρκωτικά


Ο διοικητής της αστυνομίας δήλωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται περιστέρι για τη μεταφορά ναρκωτικών (φωτό αρχείου). Ταχυδρομικό περιστέρι «συνελήφθη» από αστυνομικούς σε απόσταση λίγων μέτρων από φυλακή, στην πόλη Μπουκαραμάνγκα της Κολομβίας, αφού διαπίστωσαν ότι η «αλληλογραφία» που μετέφερε δεν ήταν καθόλου αθώα: στα φτερά του έκρυβε 45 γραμμάρια ναρκωτικών ουσιών.
Παρά την έκπληξή τους, οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν παρά να χαρακτηρίσουν «έξυπνο» τον τρόπο μεταφοράς των ναρκωτικών που είχαν επιλέξει κάποιοι κρατούμενοι.
Ο διοικητής της αστυνομίας, Χοσέ Μεντόσα, είπε ότι το περιστέρι μετέφερε 40 γραμμάρια μαριχουάνας και 5 γραμμάρια μπαζούκο (ένα φτηνό ναρκωτικό με βάση την κοκαΐνη, αναμεμιγμένη με άλλες ουσίες) με προορισμό τη φυλακή Μοντέλο.
Όμως, λόγω του μεγάλου βάρους, το πουλί κουράστηκε και έπεσε στο έδαφος.
Αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή είδαν τον... κουρασμένο ταχυδρόμο και προσπάθησαν να βοηθήσουν το πουλί, το οποίο προσπαθούσε απεγνωσμένα να πετάξει.
Όταν το σήκωσαν διαπίστωσαν ότι στα φτερά του ήταν δεμένα μικρά πακέτα.
Ο Μεντόζα είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι κρατούμενοι «στρατολογούν» περιστέρια.
Πρόσφατα είχαν εντοπίσει ένα πουλί που μετέφερε κάρτες κινητών τηλεφώνων σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας, στην επαρχία Μπογιάκα. 

ΤΑ ΝΕΑ