Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Πέφτει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ στα ορεινά αναμένεται να πέσουν λίγα χιόνια. Η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Στην Αττική θα σημειωθούν βροχοπτώσεις ενώ στα γύρω ορεινά θα χιονίσει. Ωστόσο από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη με τοπικές νεφώσεις και χιόνια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1-3 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το μεσημέρι ο καιρός στα δυτικά θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 3 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο και στα νησιά του Ιονίου, θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχοπτώσεων. Στα ορεινά ενδέχεται να χιονίσει ωστόσο από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απ 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν σποραδικές βροχοπτώσεις και στις πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας θα χιονίσει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.


Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου

Τοπικές χιονοπτώσεις και καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.  Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς 5 βαθμούς Κελσίου