Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Κέρκυρα: Δραματικές εξελίξεις-Χριστούγεννα με βουνά από σκουπίδια...

alt

Τελείωσε πριν από λίγο η Γ.Σ. των εργαζομένων στο Δήμο Κερκυραίων. Η κινητοποίηση συνεχίζεται επ΄ αόριστον ενώ αυτή την ώρα μεταβαίνουν 150 – 200 υπάλληλοι του Δήμου έξω από την Εθνική Τράπεζα στην οποία θα προχωρήσουν σε κατάληψη της εισόδου της.
 
Είχαν προλάβει τα χρήματα οι σχολικοί φύλακες!

Τραγελαφική είναι η κατάσταση στο Δήμο Κερκυραίων με τους εργαζόμενους να βρίσκονται πλέον σε απόγνωση αφού ανακάλυψαν ότι υπάρχουν και άλλοι εργαζόμενοι, αυτοί του προγράμματος των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι έχουν πετύχει με προσωρινή δικαστική απόφαση να δεσμεύσουν ποσό που φτάνει τις 500.000 ευρώ στους λογαριασμούς του Δήμου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας. Έγινε προσπάθεια τόσο από το Δήμαρχο Σωτήρη Μικάλεφ όσο και τους εκπρόσωπους των εργαζομένων προς το διευθυντή του Καταστήματος Κέρκυρας της Εθνικής να αποδεσμευτεί το ποσό που ήδη υπάρχει, ωστόσο, το αίτημα δεν έγινε δεκτό καθώς υπάρχει εντολή της Δικαιοσύνης την οποία η Τράπεζα δεν μπορεί να παραβεί.

Απόφαση για συνέχιση της απεργίας

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων ολοκληρώθηκε στις 13:00. Αν και κλήθηκαν τόσο ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ όσο και ο νέος δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής να προσέλθουν στο Δημοτικό Θέατρο προκειμένου να μιλήσουν στους εργαζόμενους του ΟΤΑ και να επιχειρήσουν να δώσουν λύση στο πρόβλημα, το αίτημά τους δεν υλοποιήθηκε.

Δεν φτάνουν τα λεφτά

Τα δεσμευμένα 500 χιλιάρικα, ακόμα και αν δοθούν, δεν επαρκούν για την κάλυψη όλων των οφειλόμενων αφού η μισθοδοσία του Δήμου Κερκυραίων ξεπερνά το 1.100.000 ευρώ. Οι ΚΑΠ του Δεκεμβρίου δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις 480.000 ευρώ και εισπράξεις (ανταποδοτικά, τέλη κλπ.) δεν γίνονται λόγω της απεργίας με αποτέλεσμα να υπάρχει οικονομικό αδιέξοδο.
Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους ενώ πρόταση για περαιτέρω ενίσχυση του ήδη ενισχυμένου προσωπικού ασφαλείας (τρία από ένα οχήματα με πρόταση να διατεθούν επιπλέον δύο) στην υπηρεσία καθαριότητας δεν έγινε δεκτή.

Ακόμα να έρθουν οι (λειψοί) ΚΑΠ

Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι ακόμα δεν έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς του Δήμου και όλες οι ελπίδες στρέφονται πλέον προς την αποστολή των χρημάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών που έχουν καθυστερήσει πλέον πολλές εβδομάδες. Εκπρόσωποι των εργαζομένων, πάντως, εκφράζουν φόβους για δέσμευση και των ΚΑΠ ή μέρους τους με αποτέλεσμα πάλι να μην γίνει δυνατή η εξόφλησή τους.

corfupress