Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Στα ύψη το spread στην Ιρλανδία

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQEgQEJeYSYhLta4kzgucX9yPj8Y8QBdDLkV4iSIzPxzPwrAbU&t=1&usg=__zkyls95xfYD-adwMpqQF721a4K4=
   Συνεχίστηκε για 12η ημέρα η πτώση της τιμής των ιρλανδικών δεκαετών ομολόγων, καθώς ο οίκος εκκαθάρισης πράξεων επί ομολόγων LCH Clearnet Ltd. ανακοίνωσε ότι από αύριο θα αυξήσει τα περιθώρια για θέσεις επί ιρλανδικού κρατικού χρέους, η απόδοση του οποίου σημειώνει κατακόρυφη άνοδο.

    Οι δεκαετείς τίτλοι της Ιρλανδίας, μεταδίδει η οικονομική υπηρεσία Bloomberg, σημειώνουν την μεγαλύτερη πτώση τους για τουλάχιστον την τελευταία τριετία, διευρύνοντας την επιτοκιακή ψαλίδα με τους αντίστοιχους γερμανικούς (spread) σε επίπεδα ρεκόρ.

    Ο οίκος LCH, ο δεύτερος μεγαλύτερος οίκος εκκαθάρισης συναλλαγών τίτλων σταθερής απόδοσης παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι θα ζητά εφεξής ένα επιπρόσθετο περιθώριο 15% επί της καθαρής κεφαλαιακής έκθεσης των επενδυτών.

    "Η ανακοίνωση του LCH Clearnet βρίσκεται πίσω από την αδυναμία που εμφανίζουν τα ιρλανδικά ομόλογα, σήμερα", σημείωσε μιλώντας στο Bloomberg ο Ντέιβιντ Σνάουτς, στέλεχος της γερμανικής τράπεζας Commerzbank AG, στο Λονδίνο.

    Η απόδοση του δεκαετούς ιρλανδικού ομολόγου αυξήθηκε σήμερα 29 μονάδες βάσης στο επίπεδο του 8,38%. Η επιτοκιακή ψαλίδα μεταξύ πορτογαλικών και γερμανικών δεκαετών τίτλων έφθασε στο επίπεδο ρεκόρ των 571 μονάδων βάσης ή 5,71%.

ΑΠΕ