Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

«Ο πόλεμος των νομισμάτων δεν θα λυθεί στη Σεούλ»

Η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών

Την εκτίμηση ότι ο "πόλεμος των νομισμάτων" δεν πρόκειται να λυθεί στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της G20 που πραγματοποιείται την Πέμπτη στη Σεούλ εξέφρασε την Τετάρτη η υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Λαγκάρντ θεωρεί ότι πρόκειται για "ένα ζήτημα υπερβολικά περίπλοκο" για να επιλυθεί στη διάρκεια μίας και μόνης συνόδου.


Μιλώντας στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Classique, η υπουργός υπενθύμισε ότι η μεταρρύθμιση του διεθνούς νομισματικού συστήματος αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Γαλλίας, η οποία αναλαμβάνει το Σάββατο την προεδρία της G20 για ένα χρόνο.

Η Λαγκάρντ τόνισε επίσης ότι ένας από τους στόχους της γαλλικής προεδρίας είναι το ζήτημα της διεθνούς διακυβέρνησης: "Αυτό θα είναι το στοίχημα για το 2011, να αποδείξουμε ότι η G20 είναι αξιόπιστη και αποτελεσματική, ότι έχει διάρκεια".

Οι αρχηγοί κρατών των 20 πιο ανεπτυγμένων και αναδυομένων οικονομιών, που εκπροσωπούν το 90% της παγκόσμιας οικονομίας, συναντώνται την Πέμπτη, στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, σε μία συγκυρία κατά την οποία οι φόβοι για έναν νομισματικό πόλεμο είναι εντονότεροι από ποτέ.

ΣΚΑΙ