Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Από πρώην μέλος της αλ Κάιντα η πληροφορία για τα παγιδευμένα δέματα





ekriktika_aeroplano_gia_sinagwges147

Ένα πρώην μέλος της αλ Κάιντα έδωσε πληροφορίες που οδήγησαν τους ερευνητές στην ανακάλυψη των δύο παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων με προορισμό τις ΗΠΑ, και τα οποία εντοπίστηκαν σε αεροδρόμια του Ντουμπάι και της Βρετανίας, σύμφωνα με το BBC. Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο αξιωματούχους που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμοι, ο Τζαμπρ αλ Φαΐφι παραδόθηκε στις αρχές της Σαουδικής Αραβίας πριν από δύο εβδομάδες. Υπενθυμίζεται ότι κύριος ύποπτος για τις αμερικανικές αρχές είναι ο 28χρονος Ιμπραΐμ Χάσαν αλ-Ασίρι, ένας Σαουδάραβας κατασκευαστής βομβών, που φέρεται να συνεργάζεται με το δίκτυο της Αλ Κάιντα στην Υεμένη. Αυξημένη η τρομοκρατική απειλή που προέρχεται από την Υεμένη, εκτιμά ο Βρετανός πρωθυπουργός.


Πρώην κρατούμενος στο Γκουαντάναμο

Ο αλ Φαΐφι, που σύμφωνα με πληροφορίες κρατούνταν για ένα διάστημα στη φυλακή του Γκουαντάναμο, φέρεται ότι προσχώρησε στην αλ Κάιντα μετά την απελευθέρωσή του και παρά το γεγονός ότι είχε συμμετάσχει σε πρόγραμμα αποκατάστασης στη Σαουδική Αραβία.

"Το γεγονός ότι αυτό το παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο μεταφέρθηκε από την Υεμένη, προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Γερμανία, τη Βρετανία με τελικό προορισμό τις ΗΠΑ, δείχνει τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει να ενωθεί όλος ο κόσμος για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα συλλογικά" δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων.
"Από τη στιγμή που είμαστε δεσμευμένοι στο Αφγανιστάν για να αντιταχθούμε στους τρομοκράτες που βρίσκονται εκεί, η απειλή που προέρχεται από την αραβική χερσόνησο, και ειδικότερα από την Υεμένη, είναι αυξημένη" πρόσθεσε ο Κάμερον.
Στο μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να επεκτείνει και στις επιβατικές πτήσεις την απαγόρευση των πτήσεων μεταφοράς φορτίων που προέρχονται από την Υεμένη.

Πηγές: BBC, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ