Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Η ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΒΙΑ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ

Διαστάσεις αντιχριστιανικής υστερίας φαίνεται πως λαμβάνει η άνοδος του ισλαμισμού στη Μέση Ανατολή αλλά και στις γειτνιάζουσες περιφέρειες όπως ο Ρωσικός Βόρειος Καύκασος όπου υπερτερεί το μουσουλμανικό στοιχείο.

Έτσι μέσα σε δύο ημέρες, καταγράφεται ένα μακελειό στη Βαγδάτη, από επίθεση ισλαμιστών της Αλ Κάιντα στη Βαγδάτη σε Ασσυροχαλδαική Εκκλησία (έχει υπαχθεί στη δικαιοδοσία του Πάπα της Ρώμης) αλλά και η χθεσινή πυρπόληση τριών εκκλησιών στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο βόρειο Καύκασο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Στην επίθεση στη Βαγδάτη, οι ισλαμιστές εισέβαλλαν κατά τη διάρκεια της Κυριακάτικης Λειτουργίας και κράτησαν ως ομήρους τους 100 εκκλησιαζόμενους σε μία πολιορκία τύπου Μπεσλάν μέχρι που η έφοδος της ιρακινής αστυνομίας την ήρε με τραγικό απολογισμό 52 νεκρούς και 67 τραυματίες, στην πλειοψηφία τους άμαχοι.


Ήταν η πιο αιματηρή επίθεση με χριστιανικό στόχο από την εποχή της εισβολής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ το 2003.


«Είναι μία απόπειρα να αναγκασθούν οι χριστιανοί του Ιράκ φύγουν και να μείνει η χώρα δίχως χριστιανούς», δήλωσε ο ιρακινός υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ουιζντάν Μικαέλ, που ανήκει και ο ίδιος στην άλλοτε ευημερούσα χριστιανική κοινότητα του Ιράκ, η οποία προ της αμερικανικής εισβολής αριθμούσε 1.500.000 ψυχές επί συνόλου 30.000.000 της χώρας.


Στο «μέτωπο» του Καυκάσου, άγνωστοι ισλαμιστές πυρπόλησαν τρεις εκκλησίες στην αυτόνομη ρωσική δημοκρατία της Καρατσαγεβο-Τσερκεσίας η οποία γειτνιάζει με τις «ανήσυχες» δημοκρατίες του Νταγκεστάν και της Τσετσενίας.


Δύο από τις εκκλησίες ήταν Ρωσικές ορθόδοξες και μία προτεσταντική και οι ρωσικές αρχές αποδίδουν τον βανδαλισμό σε πυρήνες ισλαμιστών, ομογάλακτων των ισλαμιστών ανταρτών που έχουν μεν σχεδόν εξουδετερωθεί στην Τσετσενία αλλά εξακολουθούν να δρουν στο γειτονικό Νταγκεστάν.


Ως στόχος πιθανολογείται η μικρή χριστιανική κοινότητα που κατοικεί στην Καρατσαγεβο-Τσερκεσία, η μόνη ευάριθμη στις προαναφερόμενες μουσουλμανικές πληθυσμιακά ρωσικές δημοκρατίες του Καυκάσου.