Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Υπόθεση τρομοκρατίας με παγιδευμένα δέματα


   Αποστολή πακέτου-βόμβα και στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί ετοίμαζαν οι δύο συλληφθέντες στην οδό Ριζάρη, οι οποίοι νωρίτερα είχαν αφήσει ανάλογο πακέτο στην εταιρεία Ταχυμεταφορών "Swift mail" στην οδό Αστυδάμαντος 71 όπου τραυματίστηκε ελαφρά μία υπάλληλος.

    Συλληφθέντες είναι ένας 22χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" και ένας 24χρονος.

    Στην κατοχή τους είχαν δύο πακέτα με εκρηκτικούς μηχανισμούς έτοιμα να αποσταλούν, το ένα στο πρόεδρο της γαλλικής δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί και ανέγραφε ως αποστολέα τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο, ενώ το δεύτερο προοριζόταν για την βελγική πρεσβεία και ανέγραφε ως αποστολέα την ΑΧΙΟΝ AID.

    Επίσης, στην κατοχή τους βρέθηκε η απόδειξη παράδοσης πακέτου με μια ακόμα βόμβα στα γραφεία της εταιρείας ACS, στην οδό Σπύρου Μερκούρη στο Παγκράτι. Ως αποστολέας εμφανιζόταν πανεπιστημιακός καθηγητής.

    Η βόμβα στην οδό Αστυδάμαντος είχε προορισμό την πρεσβεία του Μεξικού και η βόμβα στην ACS την πρεσβεία της Ολλανδίας.

    Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία αναμένει, απόψε το βράδυ, τα αποτελέσματα από την βαλλιστική έρευνα στα δυο πιστόλια που είχαν στην κατοχή τους οι συλληφθέντες για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες και από ποιά οργάνωση.

ΑΠΕ