Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά το πολιτικό παιχνίδι, στην πορεία για τις εκλογές της ερχόμενης εβδομάδας.


alt
Ποιά είναι η επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ; 
Τι συμβαίνει τελικά στο παρασκήνιο; Ποιοί πραγματικά ευθύνονται για τις σημερινές εξελίξεις; 
Πως σκέφτονται να αντιδράσουν τα κορυφαία στελέχη αλλά και η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που το Πρωτοδικείο Κέρκυρας, δεδομένου του δεδικασμένου που υπάρχει πλέον με την θετική εξέλιξη για το ψηφοδέλτιο του Κ. Φούρκα στη Σπάρτη, εάν τελικά δοθεί στο συνδυασμό "ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" του Χρύσανθου Σαρλή, η δυνατότητα να συμμετάσχει στις εκλογές της επόμενης εβδομάδας;

Εύλογα ερωτήματα που αναζητούν σαφείς απαντήσεις!!!

Πολλά και τα συμπεράσματα στα οποία οδηγούν οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών της προηγούμενης εβδομάδας, όπως παρουσιάζονται παρακάτω:



  
 
«Παραβιάζεται το Σύνταγμα από τη μη ανακήρυξή μας» δήλωσε λακωνικά ο Χρύσανθος Σαρλής, εξερχόμενος της δικαστικής αίθουσας, όπου συζητήθηκε η αίτηση ανάκλησης της απόφασης του Πρωτοδικείου για μη ανακήρυξη του συνδυασμού του.Η απόφαση αναμένεται τη Δευτέρα.

Στα δικαστήρια της Κέρκυρας μετέβησαν σήμερα το μεσημέρι ο επικεφαλής Χρ. Σαρλής και στελέχη του συνδυασμού «Κέρκυρα Πολιτών» προκειμένου να παραστούν στην εκδίκαση της αίτησης ανάκλησης της απόφασης μη ανακήρυξης του συνδυασμού.


Τη Δευτέρα μάλλον η απόφαση
Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τη Δευτέρα ενώ υπέρ της αίτησης κατέθεσε ο νομικός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Τρεπεκλή, Γιάννης Ρίγγας. Το σκεπτικό της αίτησης ανάκλησης είναι ότι ο νομικός εκπρόσωπος της «Κέρκυρας Πολιτών» βρισκόταν στο Πρωτοδικείο 10 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, συνεπώς αυτός είναι ο πραγματικός χρόνος κατάθεσης του συνδυασμού και όχι ο χρόνος ολοκλήρωσης της κατάθεσης αυτού, δηλαδή 10 περίπου λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Του ιδίου περιεχομένου άλλωστε ήταν και η ένορκη βεβαίωση που είχε καταθέσει ο επικεφαλής της «Κέρκυρα να Ζεις» Γ. Τρεπεκλής υπέρ του συνδυασμού Σαρλή στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας ένστασης.

Συσπειρώνονται και συζητούν
«Οσονούπω θα εκδοθεί η απόφαση» δήλωσε ερωτηθείς ο Χρύσανθος Σαρλής χωρίς να διευκρινιστεί το ακριβές διάστημα και έκανε λόγο για «παραβίαση του Συντάγματος» από την μη ανακήρυξη του συνδυασμού του.
Εν αναμονή της Δευτέρας μάλιστα ο κ. Σαρλής έχει συγκαλέσει σύσκεψη των στελεχών και συμμετεχόντων στο συνδυασμό του για σήμερα το βράδυ προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις. Κίνηση που είχε προαναγγείλει καθώς και στην ανακοίνωσή του είχε ζητήσει από τους οπαδούς και στελέχη της «Κέρκυρας Πολιτών» να διατηρήσουν την ενότητα και τη συνοχή της παράταξης.
 
altΛίγες μόλις ώρες μετά τη δήλωση Χυτήρη για τα περί προτίμησης στον συνδυασμό του Αλ. Αυλωνίτη για το δήμο, η βουλευτής Κέρκυρας Α. Γκερέκου απαντά με νόημα: “Για εμένα προσωπικά, η μόνη έκφραση του ΠΑΣΟΚ είναι ο συνδυασμός Μπεριάτου”.

Λιτό το δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο τύπου της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, αλλά ενδεικτικό του κλίματος εντός του κόμματος. Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της προτίμησης Χυτήρη στο ψηφοδέλτιο Αυλωνίτη για το δήμο Κέρκυρας, η κ. Γκερέκου “σηκώνει το γάντι” και κάνει δήλωση για τις δικές της προτιμήσεις...


Ολόκληρη η δήλωση Γκερέκου
Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη προσφυγή του συνδυασμού «ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου, η Βουλευτής Κερκύρας του ΠΑΣΟΚ κα Άντζελα Γκερέκου προέβει στην ακόλουθη δήλωση:
«Ελπίζω η νέα απόφαση να είναι θετική. Σε αντίθετη περίπτωση, για εμένα προσωπικά, η μόνη επίσημη έκφραση του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα είναι ο συνδυασμός «Ιόνιο Αρχιπέλαγος» του καθ' όλα άξιου Ηλία Μπεριάτου. Όσον αφορά το Δήμο, οι Κερκυραίοι πολίτες διαθέτουν τη κρίση και την εμπειρία για να αποφασίσουν ποιος θα υπηρετήσει με το καλύτερο δυνατό τρόπο το συμφέρον της Κέρκυρας. Τους καλώ να ψηφίσουν κατά συνείδηση».

Σύγχυση από τις δηλώσεις
Δεν έφταναν τα όσα έχουν συμβεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ από την μη ανακήρυξη του ψηφοδελτίου Σαρλή έρχονται τώρα και οι αντικρουόμενες δηλώσεις (Νομαρχιακής, Χυτήρη και Γκερέκου) να επιτείνουν το κλίμα σύγχυσης στους ψηφοφόρους του κόμματος. Να επιλέξουν το ίδιο με τον κ. Χυτήρη, να πράξουν κατά συνείδηση ή να μην στηρίξουν κανένα συνδυασμό αφού κανείς – πλην Σαρλή – δεν πληροί τις προϋποθέσεις; Κλίμα που αναμένεται να ξεκαθαριστεί μετά τις εκλογές (σ' αυτό τουλάχιστον συμφωνούν όλοι).

altΈνα 24ωρο ήταν αρκετό για να δημιουργηθούν αντιδράσεις εντός του ΠΑΣΟΚ από τις δηλώσεις του υπουργού Τηλ. Χυτήρη, για τα περί προτίμησης στο ψηφοδέλτιο Αυλωνίτη, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί σε διευκρινιστική δήλωση!!!

Η διευκρινιστική δήλωση που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού Τηλέμαχος Χυτήρης, πάλι από το Corfu Channel, σε ένα μόλις 24ωρο σίγουρα έγινε υπό το βάρος πιέσεων και αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα όχι από εκείνους που έχουν ταχθεί στο πλευρό Σαρλή αλλά από εκείνους που βρίσκονται πλάι στον Ηλία Μπεριάτο, υπό τον φόβο πιθανής διεύρυνσης της επιλογής (προσωπικής ή μη) στους “αντάρτες”...


Προσωπική η επιλογή
Ο κ. Χυτήρης πάντως δεν πήρε πίσω τα περί προτίμησης στον Αυλωνίτη, διευκρινίζοντας απλά ότι πρόκειται για “προσωπική επιλογή” και ότι δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση θέση ή γραμμή του κόμματος. Όμως πρόσθεσε ότι “η υποψηφιότητα δεν πληροί τις προϋποθέσεις (σ.σ. του ΠΑΣΟΚ) για τον δήμο, άρα;
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός είχε δηλώσει ότι “του αρέσει το ψηφοδέλτιο Αυλωνίτη, που έχει δημάρχους, αυτοδιοικητικούς και νέους, από πολλούς χώρους”, δήλωση που απέφυγε να επαναλάβει σήμερα. Τι άλλαξε από αυτή την αρεστή, κατά Χυτήρη, κατάσταση και φτάσαμε στην “υποψηφιότητα που δεν πληροί τις προϋποθέσεις” μόνο ένας Θεός και ίσως το ΠΑΣΟΚ μπορούν να εξηγήσουν...

corfupress